Kredietverstrekkers strijden met steeds lagere leenrentes om klanten

Zat er de afgelopen jaren nauwelijks beweging in de leenrentes, inmiddels is de concurrentiestrijd flink losgebarsten. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Vooral bij leenbedragen van 15.000 euro en hoger zien we dat er steeds meer kredietverstrekkers de laagste rente willen bieden”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Concurrentiestrijd begon bij de hoogste leenbedragen

De concurrentiestrijd begon bij leenbedragen vanaf 50.000 euro. De kredietverstrekker Freo verlaagde hier eerst de rente voor geld lenen naar 3,9 procent. Een keerpunt, want er kwamen voor het eerst leenrentes onder de 4 procent beschikbaar. Daarna volgden meer kredietverstrekkers, zoals Interbank, BNP Paribas en DEFAM Premium. Inmiddels is de rente nog verder gezakt naar 3,8%. Freo, BNP Paribas en sinds vandaag ook Interbank bieden deze rente aan. DEFAM Premium en Findio zitten hier net onder met 3,9 procent.

Nu ook lagere rentes bij kleinere leenbedragen

De concurrentiestrijd heeft zich de laatste maanden uitgebreid naar de lagere leenbedragen. Bij een persoonlijke lening van 20.000 euro met een looptijd van 60 maanden bieden op dit moment 5 kredietverstrekkers de laagste rente lening van 4,4 procent. De gemiddelde leenrente voor een persoonlijke lening van 20.000 euro gedaald van 5,52 procent in januari 2019 naar 5,27 procent op dit moment.

Ondanks dat de rentes bij leningen van 5.000 en 10.000 euro hoger liggen, zien we ook bij deze bedragen renteverlagingen. Bij 5.000 euro ging de gemiddeld kredietrente sinds januari 2019 van 7,84 naar 7,73 procent. Bij leningen van 10.000 euro is de gemiddelde rente in dezelfde periode gedaald van 6,20 procent naar 6,16 procent.

Grootbanken blijven achter

Ook valt op dat de verschillen tussen de hoogste en de laagste leenrentes groter worden. Dit heeft vooral te maken met de grootbanken. Zij hebben de rentes het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks verlaagd en bieden fors hogere rentes, dan de kleinere online kredietverstrekkers.

Het verschil tussen de laagste en hoogste rentes is soms wel 5 procent. Kies dus niet zomaar voor een lening bij je eigen bank. De grote banken hanteren namelijk hogere leenrentes dan de kleinere kredietverstrekkers. Het loont dus om even de tijd te nemen en ook de minder bekende kredietverstekkers te overwegen.

Besparen maak alles leuker!

Onnodig te veel betalen voor je verzekering of bankproduct is niet nodig. Helaas doen veel mensen dit wel. Wij bieden je de oplossing: overzichtelijk en onafhankelijk vergelijken. Door financiële producten te vergelijken bespaar je meer dan 1.000 euro per jaar, terwijl je nog steeds goede voorwaarden hebt die bij je passen. Wat je allemaal niet met dat geld kunt doen! Daarom zeggen wij van Geld.nl: besparen maakt alles leuker.

Op Geld.nl kun je: