Laat bedrijfsgegevens niet stelen, gebruik een VPN

Een VPN verbinding is in deze tijd bijna noodzakelijk om te gebruiken om je bedrijfsgegevens veilig te houden. VPN staat voor Virtual Private Network. VPN beschermt de gegevens van jouw bedrijf online. Onbekende en openbare wifi netwerken kunnen ernstige schade toebrengen aan jouw bedrijf, door gebruik te maken van VPN wordt deze kans nagenoeg nihil. Meer hierover lees je in dit artikel.

Meer uitleg over een VPN

Wellicht heb je door bovenstaande tekst nog niet helemaal een idee wat VPN precies is en waarom jij het als ondernemer moet gebruiken. Daarom volgt hier meer VPN uitleg om je wat meer duidelijkheid te geven. VPN geeft een persoon een beveiligde en anonieme toegang tot een bepaald netwerk.  Deze beveiligde en anonieme toegang wordt gecreëerd doordat er een privénetwerk van computers wordt gecreëerd. Dit privénetwerk maakt wel gebruik van het infrastructuur van het openbare netwerk. Hierdoor is de internetverbinding een stuk veiliger. Je zal zelf niks merken van het feit dat je gebruik maakt van een VPN. Dit gebeurd geheel op de achtergrond. 

Veel mensen maken ook gebruik van VPN omdat ze bepaalde content willen zien die normaal gesproken is afgeschermd door een bepaalde overheid of andere instantie. Met VPN kan je namelijk de locatie en IP-adres veranderen. Hierdoor is het mogelijk dat je zelf in Leiden bent, maar gebruik maakt van een IP-adres in de Verenigde Staten.

Onbekende en openbare wifi gevaarlijk

Internet is voor veel bedrijven de plek voor het verkopen van producten, het opslaan van bestanden en het benaderen van potentiele klanten. Als jouw bedrijf geen website heeft en niet gevonden kan worden in deze tijd, sta je al direct 1-0 achter. Je wil dus daarom dat jouw bestanden en gegevens wen veilig zijn. Onbekende en openbare wifi netwerken zijn een gevaar voor jouw bestanden en gegevens. Het is voor hackers namelijk erg makkelijk om bij jouw bestanden te komen als je gebruik maakt van een onbekend en openbaar netwerk.

VPN abonnement kopen

Om gebruik te kunnen maken van VPN heb je een abonnement nodig. Er zijn in Nederland veel VPN providers en dit worden er waarschijnlijk de komende jaren alleen nog maar meer. Dit komt doordat steeds meer mensen beseffen dat hackers makkelijk bij hun gegevens kunnen komen als ze gebruik maken van een onbekende openbare wifi verbinding.

Een VPN provider die erg betaalbaar is, maar zeker ook goede kwaliteit levert, is Nordvpn. Deze VPN provider staat bekend als een provider die hoge mate van privacy garandeert.  Voor een bedrag van 3,99 per maand kan je al gebruik maken van de VPN diensten van Nordvpn.  Een wat duurdere VPN provider is Expressvpn. Het prijsverschil met andere VPN aanbieders wordt ook wel duidelijk als je gebruik maakt van diensten van Expressvpn.  De verbindingen zijn extreem goed en snel en de software is op alle apparaten te gebruiken. Van PC tot smartphone.

Kortom, VPN is in deze tijd erg nuttig en eigenlijk noodzakelijk om te gebruiken als je zaken doet online of als je online veel belangrijke bestanden hebt staan. Daarnaast kan je content zien, die je normaal gesproken met jouw IP-adres en locatie niet kan zien.

Onze dienstverlening omvat een combinatie van zoekmachine optimalisatie, online adverteren, conversie optimalisatie en video marketing. Sinds de oprichting van LEQUAL zijn we bezig met het behalen van rendementen voor onze klanten! We doen dit door snelle communicatie, transparantie en heldere rapportages.