Learned.io biedt gratis Eguide voor Talent Management in tijd van thuiswerken

HR Tech startup Learned.io stelt een gratis gids beschikbaar om bedrijven verder te helpen in deze crisis. Op basis van onderzoek onder de huidige klanten van Learned, in combinatie met bestaand marktonderzoek, wordt er dieper ingegaan op de wereldwijde trend van ‘thuiswerken’. Bottom line: thuiswerken is geen bedreiging maar juist een kans voor je organisatie!

Een gids voor Talent Management bij thuiswerken

De aanleiding voor het schrijven deze gids? “Het korte antwoord: de Corona-crisis. Echter willen we met deze gids een stap verder gaan door te kijken naar de wereldwijde trend van thuiswerken die voor de crisis al opkwam, maar nu enkel versneld zal worden”, aldus Rick Kuijf, Oprichter van Learned.

 

Met deze gids wil Learned laten zien dat de negatieve percepties omtrent thuiswerken veelal misplaatst zijn. Thuiswerken wordt vaak gezien als een bedreiging vanwege een gebrek aan controle en daardoor een lagere productiviteit en betrokkenheid van medewerkers. Daarom richt deze gids zich direct op het stimuleren van deze productiviteit en betrokkenheid, in een situatie van werken op afstand, om zo te laten zien dat thuiswerken juist een kans is voor je organisatie. Hoe werkt dit in de praktijk? Door het inrichten van het juiste talent management plan.

 

De belangrijkste take aways

Op basis van onderzoek bij 25 van Learned’s klanten en bestaand marktonderzoek, heeft Learned samen met HR partner Compagnon best practices opgesteld voor het inrichten van een gedegen talent management plan. Hierbij alvast een voorproefje van de key take aways:

  1. Je bent nergens zonder de juiste tools. Denk na over welke software tools je gaat gebruiken en voor welk doeleinde en stel deze beschikbaar door de organisatie.
  2. Bedrijfscultuur is nu belangrijker dan ooit. Neem initiatief vanuit HR, maar promoot met name initiatieven vanuit de medewerkers die de bedrijfscultuur bevorderen. Beloon de grootste cultuurdragers binnen de organisatie want zij zijn op dit moment misschien wel je meest waardevolle medewerkers.
  3. Kijk kritisch naar je huidige talent management processen en wees niet bang om deze aan te passen zodat ze beter aansluiten bij het werken op afstand. Het belangrijkste aspect om naar te kijken in een talent management spectrum van onboarding tot aan coaching en ontwikkeling: digitalisering.

 

Deze take aways en alle andere best practices zijn door Learned getoetst bij Ronald de Jong, voormalig lid Executive Committee Royal Philips. Hij gaf de volgende evaluatie:

“In tegenstelling tot wat algemeen verwacht had kunnen worden, zie ik dat bedrijven met veel thuiswerkers tijdens de Corona-crisis significant hoger scoren op zaken als effectiviteit van samenwerking, flexibiliteit en kwaliteit van afstemming in de medewerker tevredenheid onderzoeken. Voorwaarde is wel dat de juiste spelregels worden afgesproken en goede tools ter beschikking worden gesteld. Dit artikel geeft een goed inzicht in de do’s en don’ts om thuiswerken tot een succes te maken voor medewerker en bedrijf”. 

 

Wie is Learned.io?

Learned is begin 2018 opgericht door broers Rick, Paul en Joost Kuijf. Inmiddels zit er achter de ontwikkeling van het Learned-platform een team van 10 sterk en een groot netwerk van HR adviseurs. Met het platform helpt Learned bedrijven om medewerkers op locatie en op afstand productief en betrokken te houden. Het platform biedt onder andere modules voor het uitwisselen van feedback en het voeren van digitale gesprekken. Op die manier wil Learned helpen bij het vernieuwen van je talent management cyclus en het digitaliseren van je processen. Voor een compleet overzicht voor al Learned’s best practices voor talent management bij thuiswerken kun je nu aan de slag met de gratis Eguide: De transitie naar thuiswerken als kans voor je organisatie 

Learned is begin 2018 opgericht door broers Rick, Paul en Joost Kuijf. Inmiddels zit er achter de ontwikkeling van het Learned-platform een team van 10 sterk en een groot netwerk van HR adviseurs. Met het platform helpt Learned bedrijven om medewerkers op locatie en op afstand productief en betrokken te houden. Het platform biedt onder andere modules voor:

 

Talent marktplaats

Match medewerkers met interne carrière​mogelijkheden en innoveer successieplanning.

Skill ontwikkeling

Stimuleer de ontwikkeling van future skills.

Feedback en beoordeling

Maak je beoordelingsproces toekomstgericht.

1-1 gespreksrondes

Voer het goede gesprek met 1-1 gespreksrondes.

 

Neem voor vragen gerust contact met ons op via info@learned.io

Het Learned team