Leefstijl en gezondheid spelen een belangrijke rol bij de aanname van personeel

Byfit heeft een onderzoek gedaan onder 1041 ondernemers en daaruit volgen een aantal opmerkelijke conclusies. In het onderzoek werd aan ondernemers gevraagd wat redenen zijn om iemand niet aan te nemen. Zwangerschap blijkt een belangrijke reden te zijn. Zwangerschap blijkt bij bijna 25% een belangrijke belemmering te zijn. Alcohol, drugs en chronische ziektes blijken andere belangrijke redenen te zijn om iemand niet aan te nemen.

Bij zwangerschap geen nieuwe baan

Zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers nemen geen zwangere vrouwen aan. Mannelijke ondernemers wijzen gemakkelijker een zwangere sollicitant af. 30% van de mannen heeft daar geen moeite mee. Vrouwelijke ondernemers wijzen een zwangere sollicitant wel minder vaak af. 15% van de vrouwelijke ondernemers neemt geen zwangere vrouwen aan.

Chronisch zieken worden vaker afgewezen

Ongeveer 37% van de mannelijke ondernemers wijst een sollicitant af vanwege het feit dat hij of zij lijdt aan een chronische ziekte. Ook 12% van de vrouwelijke ondernemers nemen niemand aan die lijdt aan een chronische ziekte.

Gehandicapt

10% van de ondernemers geeft aan gehandicapten niet aan te nemen. Vooral mannelijke ondernemers wijzen sollicitanten af om deze reden. Vrouwelijke ondernemers hebben daar minder moeite mee.

Geen baan bij gebruik van alcohol en drugs

Gebruik je drugs, dan is dat voor ca 75% van de ondernemers een reden voor afwijzing. Alcoholgebruik is opvallend genoeg voor minder ondernemers een reden voor afwijzing. 32% van de ondernemers keurt alcoholgebruik af. Voor vrouwelijke ondernemers telt alcoholgebruik zwaarder dan voor mannelijke ondernemers. 40% van de vrouwen geeft dat aan alcoholgebruik een reden voor afwijzing is tegenover 30% van de mannen.

Meer informatie op de website van Byfit: 
https://byfit.nl/

 

Foto door Patrick Tomasso op Unsplash

 

Zakelijke teksten zijn mijn passie. Als journalist en tekstschrijver verdiep ik mij in zakelijke en economische onderwerpen met specialisatie in retail, e-commerce en fashion.