Maggy - de tool om social distancing te respecteren – vanaf nu verkrijgbaar

Na een aantal maanden te hebben gewerkt aan het prototype is Maggy nu verkrijgbaar in de Benelux.

Maggy is een draagbaar apparaatje dat je waarschuwt wanneer de afstand tussen jou en de omstanders te klein wordt. Het laat toe om de social distancing-maatregelen te respecteren zonder de privacy te schenden. Het is het eerste apparaat op de markt dat betaalbaar én veilig is. Maggy is ontstaan omdat een aantal Belgische ondernemers met technologie een antwoord wilden bieden op de vraag hoe we straks weer veilig aan het werk kunnen. Het team was een van de van de winnaars in de pan-Europese hackaton georganiseerd door de Europese Commissie. De jury selecteerde de beste oplossingen om de strijd tegen de uitbraak van het coronavirus te ondersteunen.

Maggy heeft de iOS-, Android-,  en webapplicatie gebouwd op Amazon Web Services. Op deze manier wisselen de apparaten data uit en is contact tracing mogelijk op een compleet anonieme wijze. Daarnaast is het via deze applicaties mogelijk om te analyseren met welke Maggy devices iemand in contact is geweest. Via een push notificatie naar de app van de Maggy, worden gebruikers op de hoogte gebracht of ze in contact geweest zijn met iemand die besmet is. Door gebruik te maken van Amazon Elastic Kubernetes Service zal het platform automatisch meeschalen en meteen tien tot honderd duizenden gebruikers kunnen ondersteunen.

Privacy
Bedrijven en overheden zijn op zoek naar methoden om het leven veilig te hervatten. Maggy biedt hen een veilig, betrouwbaar en betaalbaar antwoord hierop. Privacy staat voorop; het is dan ook niet nodig om je te registreren om Maggy te gebruiken of om de mobiele app te gebruiken.  Ook wordt er geen gebruikersdata opgeslagen. Het volstaat om werknemers of bezoekers het apparaat te geven om het voor je te laten werken.
Maggy werkt out of the box, is energie-efficiënt en accuraat. Voor optimale efficiëntie draag je het aan een lanyard die meegeleverd wordt. Het vibreert en geeft een geluidssignaal wanneer mensen zich te dicht bij elkaar bevinden. De batterij is op te laden en gaat op een batterij tot vijf dagen mee (drie dagen bij Bluetooth 5.1).

Bluetooth 5.2
Het toestel werkt op basis van Bluetooth 5.2 en 5.1. In tegenstelling tot vorige versies is deze nieuwe standaard maar liefst tot op 15 centimeter nauwkeurig. Bluetooth 5.2 is pas sinds februari 2020 op de markt. Maggy is beschikbaar voor consumenten en professionele instellingen. Het apparaat laat werknemers toe om op kantoor makkelijker de veilige afstand te bewaren. Maar ook musea of dierentuinen kunnen klanten een apparaat uitlenen tijdens de duur van hun bezoek.

Beschikbaarheid en prijzen
Maggy is te koop voor 40 euro per stuk excl. btw en vanaf 1 augustus beschikbaar via de website.