Matrassen start-up Matt Sleeps opent aanval op boxspring aanbieders

Tweeënhalf jaar geleden geleden daagde startup Matt sleeps de Nederlandse matrassen industrie uit. Nu lanceert de Nederlandse startup hun tweede product waarmee ze het populairste bed van Nederland, de boxspring, voor iedereen toegankelijk willen maken.

In meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens staat tegenwoordig een boxspring. En steeds vaker wordt er op Google naar een nieuwe boxspring gezocht. Afgelopen maand maar liefst 50.000 keer. Maar de boxspring markt is net als de matrassen industrie een erg ontransparante markt.

De aanschaf van een nieuwe boxspring wordt net als de aanschaf van een matras zelden gezien als een leuke ervaring. Na het bezoeken van talloze beddenzaken, gesprekken met verkopers en na een korte test, eindigen veel consumenten met een duurdere boxspring dan in eerste instantie de bedoeling was. Daarnaast worden veel boxsprings in Oost Europa en zelfs de Filipijnen geproduceerd met als gevolg dat levertermijnen van 3 maanden geen uitzondering zijn.

Matt Sleeps oprichter Joep Verbunt:’ Net zoals bij het matras zagen we kansen om de gebruikservaring en het product te verbeteren. We produceren daarom alle boxsprings custom made in Nederland waardoor we goede controle hebben op de kwaliteit en de levertijden. De boxspring komt dan ook met een 25 jaar garantie en een V.I.D. (very important dreamer) service. Dit houdt in dat jouw boxspring na bestelling binnen 2 weken gratis in jouw slaapkamer geïnstalleerd kan worden. Het is zelfs mogelijk om je oude bed en/of matras tegen een gereduceerd tarief aan de bezorgers mee te geven.”

Net als bij het Matt matras zijn voor de boxspring weer de beste en duurzaamste materialen gebruikt. De boxspring heeft 500 micropockets per box, 7 comfortzones en komt met 12 stijlvolle eikenhouten pootjes, met de keuze tussen rond en kegelvormig. De boxspring heeft een tijdloos design en is geheel gestoffeerd met antraciet, blauw of grijs premium textiel en volledig OEKO-TEX® gecertificeerd. Voor nog meer comfort kun je ook kiezen voor een elektrisch verstelbaar exemplaar. De boxspring is dus geheel naar wens aan te passen, net als het Matt matras.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf met uiterst consumentvriendelijke voorwaarden de bedden industrie wakker schudt. Matt Sleeps was het eerste Nederlandse matrassenmerk dat het frustrerende aankoopproces verbeterde. Met slechts één perfect matras, een 120 dagen gratis testperiode en een scherpe prijs onderscheidde het merk zich van de ouderwetse matrassenindustrie en werd hiervoor beloond door de industrie. Begin 2018 kwam het bedrijf met het eerste aanpasbare matras van Nederland. Waarbij de klant zelf het matras harder of zachter kan maken door de lagen van het matras te draaien.

Matt werd genomineerd voor Start-up of the Year (NIMA), beste nieuwe retailconcept (Retailnieuws) en uitgeroepen tot Challenger van 2016 (Sprout). In de Nederlandse matrassentest van de Consumentenbond werd Matt Sleeps ook als challenger erkent:

“Ik heb veel sympathie voor bedrijven zoals Matt Sleeps, die hun eigen matras ontwikkelden omdat er geen 'topkwaliteit voor een eerlijke prijs' geboden werd, zoals ze het zelf zeggen. Dit bedrijf is de eerste met uiterst consumentvriendelijke voorwaarden, zoals een 'thuis proberen en niet goed, geld terug’-garantie. Bovendien ontwikkelen ze hun aanbod constant verder aan de hand van de feedback van hun klanten. Dit soort bedrijven zijn een aanwinst en veel beter voor de markt dan de matrasmakers die alleen maar uit zijn op flinke winsten over de rug van de consument.” - Noëlle van der Weel, Redacteur & matras onderzoeker consumentenbond sept. 2018

Meer informatie over de boxspring is te vinden op: www.mattsleeps.com/boxspring.
Korte geschiedenis van het bedrijf is terug te vinden op: https://www.mattsleeps.com/blog/matts-life/

 

Matt Sleeps wil de matrassenindustrie wakker schudden door een goed matras aan te bieden en het kopen van een matras voor jou zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Na 1.5 jaar intensief testen hebben we het meest comfortabele matras ontwikkeld dat op de markt te vinden is. Door de unieke combinatie van kwalitatief latex, traagschuim en koudschuim is Matt geen hard matras maar ook geen zacht matras: het is het beste matras voor iedereen. Dit hoef je niet van ons aan te nemen, dit kan je in je eigen bed 120 dagen gratis uitproberen. Met onze gratis same day delivery service slaap je, als je voor 12:00 je matras besteld, 's avonds al op Matt! Bestel je na 12:00, dan heb je Matt de volgende werkdag in huis. Matt is te krijgen in eenpersoons matrassen (70x200 80x200 & 90x200) als tweepersoons matrassen (140x200, 160x200 & 180x200). Maar ook bieden we verschillende lengtematen matrassen zoals 180x210 & 180x220 matrassen.