Meer vraag naar Virtuele Assistenten

Het online freelancersplatform Elance (upwork) ziet de vraag naar Virtuele Assistenten wereldwijd toenemen. Elance beschikt over gegevens van 500.000 bedrijven en 2 miljoen freelancers in zo’n 170 landen. Het aantal administratieve taken dat via Elance werd geoutsourced is het afgelopen jaar met 69 procent toegenomen. Het aantal ingehuurde freelancers die dit type werk doet nam ten opzichte van 2011 toe met 110 procent.

NEDERLANDSE ONDERNEMERS GEVEN IN 2019 50% MEER UIT AAN VA’S

Bovengenoemde tendens zien wij ook terug in Nederland. Uit data van Elance blijkt dat Nederlandse ondernemers in 2019 50% meer aan online assistentes hebben uitgegeven dan in 2018. Taken die ondernemers aan een Virtuele Assistent uitbesteden zijn bijvoorbeeld het beantwoorden van de telefoon, emails, social media, agendabeheer of het maken van afspraken.

Het invoeren van data, uitwerken van podcasts of bandopnames (transcriberen) en aanvullend onderzoek doen zijn taken die steeds vaker aan een Virtuele Assistent worden overgelaten.

VAZZ herkent bovengenoemde tendens en ziet het aantal aanvragen vanuit drukke ondernemers en MKB voor virtuele assistentes toenemen. Deze ondernemers komen uit verschillende branches. Het type werk waar behoefte aan is varieert van mailafhandeling, website ondersteuning, debiteurenbeheer tot secretariële taken, sales ondersteuning (lead lijsten maken) en privé zaken regelen.

Welke landen zijn aantrekkelijk om een VA in te huren?

Aantrekkelijke landen om assistenten in te huren zijn India, VS, Het Verenigd Koninkrijk, Pakistan en de Filipijnen. Taalbarrière vanwege de Engelse taal lijkt de voornaamste reden voor deze keuze van deze landen. Wanneer de Nederlandse taal belangrijk is voor MKB en zzp’ers dan biedt Suriname een ideale en interessante mix van goed geschoolde Nederlandstalige en Engelstalige VA’s tegen aantrekkelijke tarieven en weinig cultuurverschil.

Vooral zzp’ers en ondernemers kiezen voor Assistent op afstand

Vooral zzp’ers en kleine ondernemingen willen graag gebruik maken van de assistent op afstand. Elance meldt hierover dat dit komt om je een assistent op afstand o.a. kunt inzetten voor allerhande administratieve taken. Ideaal als je wel ondersteuning nodig hebt en niet genoeg werk hebt om een vaste medewerker in dienst te nemen.

Bron: nu.nl MKB

Vazz - Maak meer van je werkdag! 

Vazz is voor de drukke ondernemer, manager of het MKB en biedt de oplossing voor overvolle agenda's. 

Wanneer je drukke werkdagen hebt, laat je saaie arbeidsintensieve klussen zoals je mailbox doorspitten, telefoontjes beantwoorden, CRM bijwerken, bloemetje laten bezorgen, vluchten boeken, rapportages opstellen of uitzoekwerk op het internet liever aan een ander over. Iemand in dienst nemen is vaak duur of past niet binnen jouw flexibiliteit wensen. 

VAZZ, de Assistent op afstand, biedt uitkomst als je meer rust, regelmaat en efficiëntie zoekt. Onze medewerkers zijn ervaren professionals die je met plezier ondersteunen. Hierdoor kan jij je focussen op de groei van de onderneming. Onze abonnementen zijn vanaf 10 uur per maand (€220,-) en kunnen iedere maand aangepast worden. Pilot is mogelijk en maandelijks opzegbaar. 

VAZZ is onderdeel van Alembo (www.alembo.nl)