Meike van Duppen (e-Boekhouden): “Alles wordt sneller en makkelijker. Boekhouden dus ook”

”Online boekhouden is here to stay”, dat zegt Meike van Duppen van e-Boekhouden in een interview met Software Vergelijken. Met ruim vijftien jaar ervaring in hun rugzak, zien ze ook de komende vijftien jaar met veel vertrouwen tegemoet. Helemaal gezien de groei die ze doormaken. En de aanstaande ontwikkelingen op technisch gebied maken het landschap dynamisch en interessant. Meike: “Alles wordt sneller, makkelijker en toegankelijker. Dus ook online boekhouden. Helemaal als het aan ons ligt.”

Eenvoud is goud

“De missie van e-Boekhouden is altijd hetzelfde gebleven: boekhouden eenvoudig maken. Voor elke ondernemer”, zegt Meike. “Dat is waar we dagelijks mee bezig zijn en we geloven ook dat dit maakt dat we elk jaar zoveel nieuwe klanten mogen verwelkomen. Wij geloven sterk in onze eigen kracht: de eenvoud, gecombineerd met een heel transparant en laagdrempelig prijsmodel en een uitstekende klantenservice.”

Deze klantenservice wordt gemiddeld gewaardeerd met een 9.6 en brengt Meike op een belangrijke tip voor ondernemers die zich aan het oriënteren zijn op online oplossingen: “Kijk goed naar de supportdesk. Want ook al is een boekhoudprogramma nog zo simpel, als je toch een vraag hebt, dan is het belangrijk dat je goed wordt geholpen.”

Bijna alle financiële administratie kan automatisch

Voor (startende) ondernemers die nog twijfelen: het online regelen van de boekhouding scheelt ontzettend veel tijd. Dat is ook de insteek van dit pakket. Sterker: bij e-Boekhouden.nl geloven ze dat het overgrote deel van de boekhouding geautomatiseerd kan worden. In elk bedrijf. Meike: “Ons boekhoudpakket zit nu op meer dan negentig procent automatisering. Zo worden met onze functie Scan & Herken facturen en bonnetjes automatisch verwerkt.”

“We zien nog steeds nieuwe ontwikkelingen in technische vernuftigheden die het mogelijk maken nóg beter te automatiseren. Onze software is bijvoorbeeld uitgerust met de mogelijkheid UBL-bestanden (Universal Business Language) te verwerken. Zodra er een factuur binnenkomt met zo’n bestand, gaat eigenlijk alles automatisch. En gratis, ook nog.”

Speciale aandacht voor starters

Het boekhoudpakket van e-Boekhouden.nl is geschikt voor elke ondernemer. Om startende ondernemers te ondersteunen in hun cruciale eerste jaar, bieden ze de software gratis aan. “Zo kunnen ze rustig kennismaken en van de voordelen proeven. Na een jaar kunnen ze ervoor kiezen door te gaan, en dan pas betalen ze het reguliere tarief. Dat is echter zo laagdrempelig, dat het heel goed op te brengen is na dat eerste jaar.”

Klaar voor de toekomst?

Het lot van softwareontwikkelaars is toch altijd een beetje dat ze voorop lopen in de ontwikkelingen en niet elke markt helemaal klaar is voor deze stappen. “Vijftien jaar geleden was webbased werken absoluut nog geen gemeengoed. Nu is ‘in the cloud’ werken bijna een hype. Het is onze taak om vooruit te kijken en belangrijke ontwikkelingen te implementeren, ook al weet nog niet iedereen gelijk hoe het waarde toevoegt.”

e-Boekhouden.nl is dus duidelijk klaar voor de toekomst en ze zien inmiddels bij hun gebruikers ook een grote bereidheid om nieuwe dingen uit te proberen. Juist als ze eenmaal zien hoe makkelijk het ondernemende leven gemaakt kan worden door het slim gebruikmaken van techniek. Online boekhouden blijft dus nog wel een tijdje bestaan.

Meer weten?

Het volledige interview kun je hier lezen.

 

BEDRIJFSSOFTWARE VERGELIJKEN OP FUNCTIES, PRIJS EN REVIEWS

Software Vergelijken helpt je de software te vinden die bij je bedrijf past. Dit doen we door een handige tool te bieden waarmee je bedrijfssoftware kunt vergelijken op basis van functionaliteiten, prijzen en reviews. Denk daarbij aan boekhoudprogramma's, factuurprogramma's, urenregistratie software, CRM software en webshop software.

Je kunt deze verschillende type bedrijfssoftware vergelijken op de volgende websites:

Ook kun je gebruik maken van onze gratis keuzehulp. Na het beantwoorden van een aantal vragen ontvang je dan meteen de top 3 software die het beste bij je wensen aansluit. 

Het is ons doel om alle ondernemers en bedrijven in Nederland te helpen de juiste software te vinden. Bedrijfssoftware die jou het leven als ondernemer makkelijker maakt en de mogelijkheid geeft om te doen waar je goed in bent.