MoneyView: hoogste score voor BrightPensioen op productvoorwaarden

Amsterdam, 21 november 2017 – BrightPensioen krijgt van MoneyView in de jaarlijkse vergelijking van lijfrenteproducten de hoogste score van vijf sterren. MoneyView heeft dit jaar voor het eerst lijfrente-beleggingsproducten vergeleken. In het vandaag verschenen onderzoek door dit onafhankelijk benchmarkinstituut zijn 17 producten in deze categorie onderzocht en op 38 kenmerken beoordeeld.

De hoge score van BrightPensioen wordt door MoneyView als volgt uitgelegd: ‘BrightPensioen onderscheidt zich door geen minimum inleg te hanteren voor maand- of jaarbetaling, het aanbieden van een lifecyclefonds en de mogelijkheid om het product op basis van execution only af te sluiten.’

Het beste product voor zzp’ers en ondernemers

Sjaak Zonneveld, commercieel directeur van BrightPensioen: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om het kwalitatief beste product te ontwikkelen. We zijn heel trots dat het onafhankelijke MoneyView na gedegen onderzoek zegt dat ons product de hoogste score van vijf sterren verdient. Dat is een bevestiging dat we inderdaad op kwaliteit bovenaan staan. De kwaliteit van ons beleggingsbeleid en de lifecycle in combinatie met ons unieke lidmaatschapsmodel, zorgen voor meer pensioen voor onze deelnemers. De uitstekende beleggingsresultaten zijn hiervan het bewijs. Dat ontdekken steeds meer zzp’ers en dit heeft het afgelopen jaar geleid tot een spectaculaire groei.”

Het onderzoek van MoneyView tref je hier aan.

Over BrightPensioen

BrightPensioen is opgericht omdat pensioen flexibeler, eerlijker en duurzamer kan. BrightPensioen biedt flexibele pensioenopbouw (in de zogenoemde derde pijler) voor zzp’ers, DGA’s en andere mensen die graag zelf pensioen willen opbouwen. De gebruikelijke businessmodellen in de financiële wereld worden door de totaal andere aanpak op de schop genomen. BrightPensioen is de enige aanbieder die geen geld verdient aan het pensioenvermogen van de deelnemers, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Zo blijft er meer over voor de deelnemers. Deelnemers zijn mede-eigenaar via een deelnemerscoöperatie. Ze bepalen mede de koers en delen mee in de winst. Het vermogen wordt tegen kostprijs belegd in een 100% duurzaam lifecycle fonds. BrightPensioen is een social enterprise, in 2013 opgericht door Karin Jakobsen. 

https://brightpensioen.nl

Hi! BrightPensioen is een game-changer. Wij vonden dat pensioen anders moest. Flexibeler. Duurzamer. Eerlijker. Dus zonder winstmaximalisatie. Maar mét een maximaal pensioen voor de deelnemers. Deelnemers die ook aandeelhouder zijn. Zo ontstond BrightPensioen.

We denken groot omdat we vinden dat de financiële sector anders moet: eerlijker, duurzamer en met het klantbelang voorop. Ons model is gebaseerd op de kracht van samen: hoe meer leden Bright heeft, hoe meer we kunnen bereiken.

Wij bieden dé oplossing voor iedereen zonder pensioen. Zowel voor ZZP'ers als werkgevers zonder pensioenregeling. Als werkgever zit je bij ons niet aan een pensioenregeling vast, maar kun je pensioen faciliteren voor je medewerkers. 

Wij zijn de enige aanbieder die geen geld verdient aan jouw pensioenvermogen, maar aan een jaarlijks lidmaatschap. Daarnaast wordt iedereen bij BrightPensioen mede-eigenaar en beleggen wij jouw pensioenvermogen volledig duurzaam. Als klap op de vuurpijl zijn wij ook nog eens een Social Enterprise, en staat bij ons het maatschappelijk belang voorop en streven we een winstmaximalisatie na. Ons maatschappelijk doel is pensioen eerlijker en duurzamer maken, en dat willen we samen met jou bereiken!

Nu weten wij ook dat pensioen niet het leukste onderwerp is en daarom zijn er eigenlijk weinig mensen die zich er echt in verdiept hebben. Maar pensioen is erg belangrijk en hoe langer je er mee wacht, hoe minder pensioen je kunt opbouwen. Om je te helpen met pensioen geven wij informatieve webinars, waarin we je uitleggen wat je kunt doen aan je pensioen. Ook vertellen we je over de fiscale voordelen en de andere mogelijkheden om iets te doen aan later.

BrightPensioen is ideaal voor wie een zzp pensioen wil, voor ondernemers die een oplossing zoek voor het opbouwen van pensioen voor start-ups. Sinds januari 2018 kan iedereen Bright worden en een BrightBeleggen rekening openen. Ideaal voor wie meer rendement wil dan sparen, maar niet teveel risico wil lopen. Bij Bright kun je uitsluitend duurzaam beleggen

Kijk vooral even op onze website, download ons whitepaper of geef je op voor één van onze webinars