MVO ondernemen in relatie met kerstpakketten

MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) ondernemen wordt in Nederland steeds meer aangemoedigd en nageleefd. Dit is te zien aan het toenemende aantal bedrijven dat zich inzet voor het milieu of bewust bezig is met het milieu. MVO ondernemen wordt ook wel Duurzaam Verantwoord Ondernemen genoemd, omdat je door duurzaam te handelen al direct bijdraagt aan het maatschappelijk welzijn. Ook kerstpakketten worden steeds vaker met het idee van duurzaamheid samengesteld.

MVO ondernemen en kerstpakketten

Als bedrijf kan je op diverse manieren rekening houden met het maatschappelijk welzijn en het milieu. Dit kan onder andere door efficiënt in te kopen, afval te recyclen en geavanceerdere apparaten te gebruiken die zuiniger werken. Daarnaast kan je als bedrijf door middel van kerstpakketten een zeer positief effect hebben op het milieu. Een (groot) bedrijf beschikt namelijk over veel werknemers die allemaal op hun eigen manier weer kunnen bijdragen aan het milieu. Door hen te leren meer aan het milieu te denken en dit als bedrijf zelf te tonen, zorg je er als ondernemer voor dat uiteindelijk een grote groep mensen zich bewust wordt van de belangen van een schoon milieu. Met een kerstpakket is dit doel snel en vrij eenvoudig te behalen. Immers, elke werknemer krijgt een doos vol verrassingen die met een bepaald thema gekozen zijn. Stel dat het bijvoorbeeld duurzame kerstpakketten of biologische kerstpakketten zijn, dan heb je als werkgever zeker een duidelijke boodschap doorgegeven.

Duurzame kerstpakketten

Duurzame kerstpakketten zijn tot nu toe een van de beste keuzes voor een bedrijf dat zich wilt inzetten voor het milieu. Deze kerstpakketten zitten namelijk vol producten die milieubewust of mensbewust geproduceerd zijn, aldus een medewerker van Kerstpakketten idee. Bijvoorbeeld Fairtrade chocolade waarbij rekening wordt gehouden met de chocoladeboeren. Zij krijgen meer geld voor hun werk, wat ze later weer kunnen investeren in hun algemene ontwikkeling en gezondheid. Met een dergelijk kerstpakket wordt de ontvanger ervan bewust dat duurzaamheid belangrijk is en tegenwoordig erg veel speelt. Dit betekent niet dat de kerstpakketten geen lekkere en verrassende producten meer bevatten. Uit ervaringen blijkt namelijk dat ook duurzame kerstpakketten aanslaan.

Biologische kerstpakketten

Ook biologische kerstpakketten zijn een goede keuze voor milieubewuste en mensbewuste bedrijven. Biologische producten zijn namelijk gezonder doordat ze niet bespoten worden met chemicaliën of beïnvloed worden door geur- en smaakstoffen. Hierbij wordt het motto 'puur natuur' zoveel mogelijk nageleefd. Met biologische kerstpakketten wordt het voor de werknemers duidelijk dat gezonde producten ook lekker kunnen zijn. Hierdoor zullen meer mensen bewust gaan eten en milieubewust bezig zijn, wat uiteindelijk weer een positieve werking heeft op het bedrijf. Met een gezondere levensstijl worden de werknemers namelijk minder vaak ziek, wat weer resulteert in een daling van het ziekteverzuim.