Nederlands stroomnetwerk op de vluchtstrook beland

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft voor de zomer al bekend gemaakt dat de vluchtstrook binnen de energie-infrastructuur wettelijk gebruikt mag worden. In augustus heeft netbeheerder Liander voor het eerst gebruik moeten maken van de noodgreep omdat het stroomnet anders niet kon voorzien in de vraag. Het gebruik van de vluchtstrook was lange tijd taboe, maar dit verandert. En dat gaat gevolgen hebben voor huishoudens en bedrijven die zelf energie winnen.

Eindelijk aansluiting voor zonnepanelen, molens en andere duurzame bronnen

Zonneparken die niet aangesloten konden worden, windmolens die lange tijd buiten het netwerk bleven staan. De benodigde aansluitingen konden niet geleverd worden door de netbeheerders, maar ook aan de vraagkant ging het mis toen de datacenters in Haarlemmermeer niet aangesloten konden worden op het netwerk.

De vraag is in hoeverre dit een sluitende oplossing biedt. Op het moment dat de reservestroom vanaf de vluchtstrook niet nodig is, kunnen de zonneparken hun energie namelijk niet afvoeren, zij worden dan buiten spel gezet, wat niet echt past in het beeld van de verduurzaming van de energie-infrastructuur. De innovaties en toepassingen zijn duidelijk sneller toegenomen dan de capaciteiten van het stroomnetwerk, waar men nog niet klaar is voor de volgende stap.

Zelf profiteren?

Wil jij met jouw startup profiteren van de mogelijkheden om zelf stroom op te wekken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen? Check dan de mogelijke subsidies en belastingaftrek voordat je investeert. De experts van Superflink hebben al tal van ondernemers geholpen met het aansluiten van de juiste groepenkast om de gewonnen energie veilig in te zetten. En met een bol.com kortingscode worden energiebesparende accessoires de volgende stap bij het terugdringen van de stroomrekening.

Wanneer specialisten bij elkaar komen en wij jouw uitdagingen oplossen

Bij ons online marketingbureau hebben wij een team van specialisten die bouwen aan jouw online zichtbaarheid. Dat is wie we zijn en wat we doen. Of dit nu op het gebied van SEO is, linkbuilding, design of social media: de kennis hebben wij in huis om jouw bedrijf online op de kaart te zetten.

Naast dé specialist zijn we ook je partner, we helpen je doelen te bereiken en samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf optimaal kan groeien. Als online marketingbureau werken wij transparant, wat je ziet is wat je krijgt en wat we beloven komen we na! Om hier zeker van te zijn ontvangen onze klanten duidelijke rapportages die in cijfers ons werk aantonen.  

Online marketing is onze passie en daardoor zijn wij in de volle breedte van het woord inzetbaar. Geen losse eindjes maar stevige punten achter iedere opdracht die wij zetten.