Nmbrs eerste in Nederland met AI in haar HR-platform

Klaar voor de toekomst met Nmbrs® AI. Artificial Intelligence (AI) is de tool bij uitstek om de efficiëntie en productiviteit van je HR-afdeling en salarisadministratie op te schroeven. De AI-gestuurde tools van Nmbrs® bieden uitkomst voor veel vooruitstrevende leidinggevenden. Kunstmatige intelligentie is de toekomst, met organische groei voor je bedrijf als logisch gevolg.

Hoe Nmbrs artificial intelligence inzet in hun payroll platform

Door kunstmatige intelligentie kon Nmbrs in veel sectoren belangrijke stappen zetten in het verhogen van efficiëntie, het versoepelen van bedrijfsprocessen en het bieden van extra service.

Volgens Michiel Chevalier, CEO van Nmbrs, speelt software al jaren een belangrijke rol bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. " Het volume aan bedrijfsgegevens blijft toenemen en daarmee ook de hoeveelheid kansen op de markt. Deze nieuwe mogelijkheden stellen ons in staat om ‘slimme’ algoritmen te ontwikkelen die uit al deze gegevens bepaalde patronen kunnen herkennen, hulpmiddelen kunnen inschakelen en inzichtelijke voorspellingen mogelijk maken. Zonder AI is dit praktisch gezien onmogelijk.”

Alles onder controle

Nmbrs is een pionier als het gaat om het ontwikkelen en toepassen van AI-technologie in de HR en payroll-sector. En dit is geen makkelijke sector, integendeel. Er heerst een strikte wet- en regelgeving wat betreft privacy. Bovendien moeten audits en gebruikers altijd en overal inzage en controle hebben over hun eigen gegevens. "De data veranderingen en loonstrook berekeningen in onze HR / payroll-applicatie moeten foutloos zijn. Want onze klanten, de HR-professionals, zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het juist uitbetalen van werknemers," legt Chevalier uit. “Door gebruik te maken van AI, kan Nmbrs® zich richten op het verhogen van productiviteit en gebruikersvriendelijkheid, zonder de veiligheid, vertrouwelijkheid en correcte weergave van data en gegevens uit het oog te verliezen.”

AI-assistenten

Nmbrs® is het eerste Nederlandse HR en payroll-platform dat AI toepast in haar systeem. Waarom Nmbrs met AI werkt is simpel: het maakt het leven van haar klanten makkelijker. Zo ontwikkelde Nmbrs de zogenoemde “Numbees”. Dit zijn digitale AI-assistenten die HR en payroll-specialisten ondersteunen. Ze maken waardevolle voorspellingen en doen suggesties aan de hand van uitgebreide analyses. Hierdoor kunnen HR-experts meer tijd besteden aan zaken die menselijke aandacht vereisen, zoals het ontwikkelen van een HR-strategie of het creëren van betrokkenheid onder werknemers. De Numbees nemen het uiterst nauwkeurige monnikenwerk wel voor hun rekening.

De ultieme vorm van ondersteuning

Door middel van deze AI-hulpjes kunnen bedrijven ook een betere inschatting maken van het salaris van hun werknemers, verklaart Nmbrs® CTO Luis Gomes de Abreu. Het algoritme van de Numbee maakt als het ware een voorspelling over de hoogte van het salaris voor zowel bestaande werknemers als nieuwe werknemers. “De AI-assistenten doen al het zware rekenwerk, zodat HR en payroll-experts tijd terugwinnen en volledige controle behouden. Dat laatste is heel belangrijk. Want het mooie aan AI is dat het een HR-extensie is, geen vervanging. We gebruiken AI dus als ultieme vorm van ondersteuning.”

Een nieuwe rol

Volgens Gomes de Abreu blijft Nmbrs® overzichtelijke dashboards, interfaces en rapportage-mogelijkheden met AI ontwikkelen, waardoor steeds meer mensen Nmbrs®’ tools zullen gaan gebruiken. “Op den duur zal iedereen vertrouwen krijgen in kunstmatige intelligentie. AI is accurater en heeft een sneller reactievermogen, waardoor de productiviteit aanzienlijk zal verbeteren. De tijd die we daarmee terugwinnen, zal de rol van HR en payroll-experts drastisch veranderen.” Gomes de Abreu voorspelt dat Nmbrs® AI-tools steeds zelfstandiger zullen worden, waardoor HR-experts zich steeds meer kunnen focussen op de menselijke kant van HR. “AI kan bijvoorbeeld in een vroeg stadium herkennen wanneer een werknemer ontevreden is en van plan is om een bedrijf te verlaten. De HR-manager krijgt hier een melding van en kan dan in gesprek gaan met de werknemer om tot een oplossing te komen.”

Zelfsturend platform

Binnenkort zal Nmbrs® alle Numbees samenvoegen tot één overkoepelende AI-assistente. Ze gaat “Liandra” heten en zal Nmbrs gebruikers voorzien van relevante suggesties aan de hand van hun ingevoerde acties, beslissingen en feedback. Op de lange termijn zal Nmbrs® een volledig zelfsturend HR en payroll-platform worden waarin Liandra een grote hoeveelheid taken op zich zal nemen. AI voert de taken uit en jij hebt de controle. Of zoals Chevalier concludeert: “wij stomen je klaar voor de toekomst van HR, bewapend met AI en met Nmbrs® aan je zij.”

Over Nmbrs

Nmbrs is een in Amsterdam gevestigde leverancier van HR- en payroll software. De afgelopen tien jaar heeft het bedrijf een leidende rol gespeeld in de toepassing van cloudtechnologie en innovatieve oplossingen voor zowel de HR-specialist als de accountants. Nmbrs is actief op de Nederlandse en de Zweedse markt. In de ontwikkeling van de HR- en payrollsoftware van Nmbrs ligt de nadruk op de rol van HR. Door alle sleutelgebruikers – inclusief de medewerkers – te betrekken, zorgt Nmbrs® ervoor dat met minimale inspanning een optimale HR-dienstverlening wordt verleend. Deze focus staat samen met efficiëntie, automatisering, gebruiksvriendelijkheid en continue innovatie aan de basis van de software van Nmbrs.

Ga voor meer informatie naar www.nmbrs.com

Nmbrs is een in Amsterdam gevestigde HR- en payroll softwareleverancier voor de Nederlandse en Zweedse markt. In de ontwikkeling van onze HR- en payroll software ligt de nadruk op de rol van HR. Door alle sleutelgebruikers - inclusief de medewerker - te betrekken, zorgen wij ervoor dat met minimale inspanning een optimale HR dienstverlening kan worden verleend. Deze focus staat samen met efficiëntie, automatisering, gebruiksvriendelijkheid en continue innovatie aan de basis van onze software. Met een levendig team gebruiken wij deze basis om voort te bouwen aan onze missie de beste online HR- en payroll software te ontwikkelen.