Offshore Wind Innovators gaat ondernemers helpen bij financiering

Offshore Wind Innovators, een community bedoeld om innovaties van ondernemers sneller op de offshore-windmarkt te krijgen, heeft een pakket op maat gelanceerd dat bedoeld is om financiering zoekende ondernemers te helpen. Met het initiatief wil het netwerk ondernemers en investeerders aan elkaar koppelen.

Aan Investeerders meldt de organisatie dat het gelanceerde pakket bestaat uit verschillende financiële diensten die ondernemers wegwijs maken in de specifieke vormen van financiering, die hen helpen om te onderbouwen of private financiering een mogelijkheid is en die de slaagkans op dergelijke investeringen vergroten.

Samenwerking met Business Angel Connect
Voor het initiatief is Offshore Wind Innovators een samenwerkingsverband aangegaan met Business Angel Connect, een ervaren netwerk van business angels. Ook hebben zich meerdere financiers bij Offshore Wind Innovators aangesloten om het belang van private financiering voor ondernemers, actief in de offshore-windindustrie, te benadrukken.

Momenteel is het erg lastig voor ondernemers om innovaties met eigen middelen en met succes naar de markt brengen, terwijl de innovaties hoognodig zijn. Het kabinet wel namelijk voor 2030 11,5 gigawatt aan vermogen op de Noordzee realiseren en om de kosten te verlagen zijn hiervoor, naast schaalvergroting, innovaties vanuit het mkb nodig.

Informatiedagen
Offshore Wind Innovators en Business Angel Connect organiseren twee dagen om ondernemers verder te informeren. Zo vindt op 17 mei een Masterclass Finance plaats en wordt op 21 juni een Investors Day georganiseerd.

Eurolutions is een internetuitgeverij uit Utrecht dat zich heeft gespecialiseerd in zakelijke media. Het werd opgericht in 2002 en verdiende in eerste instantie zijn sporen als website-bouwer. Al snel werd de opgedane kennis en ervaring ingezet om andere (startende) ondernemers te informeren.

Eurolutions beheert momenteel enkele eigen online uitgaves die allen gerelateerd zijn aan zelfstandig ondernemen of aan ecommerce-activiteiten, zoals het starten van een eigen webwinkel. Enkele van de websites uit het portfolio van Eurolutions zijn Investeerders.nl, Ondernemen & Internet, BVbeginnen.nl en Eenmanszaakoprichten.nl. Op deze websites vinden startende ondernemers, particuliere investeerders en zzp'ers honderden pagina's vol interessante en nuttige informatie die hen helpen met het oprichten van een bedrijf, het investeren met eigen vermogen of het opgeven van hun belastingen.