Online boekhouder voor de zzp'er, bel 06-13936399

Online Boekhouder voor de zzp'er is een moderne boekhouder die de boekhouding digitaal regelt. U betaalt een vaste all-inclusive prijs van 80 euro excl btw per maand. U mailt de facturen en het mt-940 bestand van de bank en wij regelen alles verder. Dit houdt in, de btw-aangiften, de Inkomstenbelasting-aangifte, de balans, antwoord op uw vragen en uitstel. Bij vragen belt of mailt Online Boekhouder u. Een of twee keer per jaar spreken we af om de stand van zaken in een persoonlijk gesprek door te nemen. Online boekhouder zorgt dat u zelf elk kwartaal de balans en winst-en-verliesrekening kunt inzien. Bel 06-13936399 voor meer info.

Om online boekhouden uit te leggen gebruiken we een citaat van Johan Cruijff. Hij zei dat voetbal een simpel spel is, maar dat simpel voetballen het moeilijkste is dat er is. Boekhouden is ook simpel, maar simpel en slim boekhouden lukt niet iedereen. Online Boekhouder heeft de laatste jaren diverse tijdrovende processen makkelijker gemaakt.

Van map naar Online Boekhouder

In het verleden moest u alle facturen bewaren of printen, in de avond in de map doen, ook nog op volgorde en de dan na uw werk rennen en vliegen naar de boekhouder. Dit is allemaal niet meer nodig. Online Boekhouder legt u in een video van 1 minuut uit, dat indien u alles digitaal heeft, het alleen nog een druk is op de verzendknop.

Online Boekhouder werkt snel

Online Boekhouder verwerkt uw boekhouding, leest het mt-940-bestand in en komt binnen een dag met de uitslag van de btw-aangifte bij u terug. Wij houden van direct afronden van een dossier. U weet bij ons ook na afloop van het boekjaar binnen vier maanden hoeveel Inkomstenbelasting u dient te reservere.

Uitstel van aangifte door Online Boekhouder

Dit houdt niet in dat wij de aangifte direct indienen. Wij vragen gewoon netjes uitstel aan tot het indienen en u hoeft dus niet voor oktober/november te betalen.

Bij Online Boekhouder bespaart u op kosten

Online Boekhouder let zelf ook op de kosten. Daarom zijn we ook goed betaakbaar. Wij hebben geen duur kantoor, geen telefoniste, geen personeel. Wij werken wel samen met een fiscalist en accountant. Zij geven ons – in beginsel - gratis advies, waar u als zzp’er ook van profiteert.

Andere authentieke kantoren sturen u voor elk wissewasje een factuur. Wij niet.

Voor 80 euro per maand (excl btw) regelt Online Boekhouder uw gehele boekhouding. Bijkomend voordeel voor u is dat Online Boekhouder u digitaal alles kan mailen. Documenten zoals de balans, omzetbelasting en aangifte inkomstenbelasting kunt u bij ons opvragen.

Doordat we al deze automatoseringsprocessen al hebben doorlopen, hebben we vaak een voorsprong op ouderwetse kantoren. We kunnen zodoende ook sneller uw aangifte verzorgen en de bank eventuele info mailen. 

Interview softwarepakketten

Peter Brink van Online Boekhouder is 52 jaar en heeft de afgelopen dertig jaar de gehele ontwikkeling van het boekhouden meegemaakt. Onlangs mocht hij in een artikel zijn visie geven. ,,Ondanks de snelle opmars van online boekhoudsoftware ben ik nog steeds volop aan de bak als persoonlijk boekhouder, gespecialiseerd in zzp’ers.'’, zegt hij. ,,Mijn vak is in die mate veranderd kan ik nu veel sneller en beter advies kan geven aan de zzp’er. Daar maak ik ook tijd voor en vaak mail ik na de kwartaalcijfers tips en/of link met adviezen. Ik heb diverse zzp’ers als klant maar geen een wil te veel belasting betalen. Dus schotel ik ze nieuws en blogs voor, waar ze over na kunnen denken.'’ 

Online Boekhouder doet admin wel zelf

"Veel zzp’ers willen zelf boekhouden. Zonder opleiding of ervaring. Online aanbieders houden ze een worst voor. ‘Betaal ons 20 euro per maand en je bent klaar...’ Dit is niet realistisch.

Die zzp’ers denken dat een softwarepakket goedkoper is, maar lopen dan aan het einde van het jaar, bij het opstellen van de balans, vast. En dan komen ze alsnog langs bij een boekhouder. Daarom doen wij alleen klanten waar we zelf alles voor doen.'’

“Doordat wij alles digitaal doen en hebben is realtime info snel up to date. Dat wil de zzp’er anno nu: ,,Zzp’ers willen weten wat ze kunnen lenen en hoeveel IB ze moet reserveren. En hoe, hoeveel waarin ze het beste kunnen investeren. Doordat alle boekhoudingen elk kwartaal weer up-to-date zijn is antwoord op die vragen snel te geven.'’

Scannen en mailen

Onze mantra luidt, doe vooral waar je goed in bent en besteed je boekhouding uit. Als zzp’er hoef je geen software te huren of te kopen. Die kosten nemen wij voor onze rekening.

Het enige dat ze hoeven te doen is scannen en mailen. Voor 80 euro (excl. btw) per maand verzorgt Online Boekhouder alles, van aftrekposten tot de aangifte btw en inkomstenbelasting.”

Contact met Online Boekhouder

Online Boekhouder helpt u graag bij uw overstap van uw oude boekhouder naar ons. Kijkt u op tegen alles digitaal doen? Bekijk onze video en indien u nog meer vragen heeft leggen wij het bij u thuis of bij ons op kantoor uit. Bel 06-13936399 of mail info@zzp-boekhouder voor een gesprek.

 

 

Boekhouder Haarlem is zzp-boekhouder. Wij hebben 20+ jaar ervaring en zijn zeven dagen per week geopend. Vaste all-inclusive prijs bedraagt 80 euro excl. btw per maand. Wij verzorgen daarvoor online uw boekhouding, de btw-aangiften per kwartaal en stellen de balans op. Uiteraard maken wij ook de aangifte Inkomstenbelasting voor u en uw partner. Bel 06-13936399 voor meer info. Ook na 17.00 uur zijn wij open en bereikbaar.

Boekhouder Haarlem en online aanleveren

Boekhouder Haarlem verwerkt uw boekhouding via een mt-940-bestand van uw zakelijke bank. Als u die elk kwartaal mailt en u mailt ons de verkoopfacturen dan starten wij alvast. Later vragen wij gericht enkele inkoopfacturen op. Heeft u een abonnement bij Vodafone dan hoeft u niet elke maand deze factuur te mailen. Less is more, wij weten dan welk soort kosten dit zijn. Uiteraard dient u wel uw boekhouding zeven jaar te bewaren voor de fiscus.

Boekhouder in Haarlem geeft persoonlijk-advies-op-maat

Boekhouder Haarlem richt zich alleen op de zzp’er. Dit komt omdat we graag meerdere mensen uit diverse beroepsgroepen willen begeleiden en – indien gewenst- coachen. Wij zijn namelijk meer dan een boekhouder en kijken ook verder dan de cijfers.

Bij Boekhouder Haarlem krijgt u persoonlijk-advies-op-maat.

 1. Wij kijken ook naar uw privé-situatie,
 2. welke voordelen u kunt halen uit het meewerken van uw partner,
 3. reservering voor de FOR, het doen van investeringen.
 4. Van welke fiscale voordelen kunt u gebruik maken?
 5. Is he beter de auto zakelijk of privé te kopen?
 6. Mag u uw partner een arbeidsbeloning toekennen of kiest u toch liever voor de meewerkaftrek?

Startende zzp’er

Bent u starter als zzp’er dan komt er heel veel op u af. Zaken waar u vooraf wellicht nooit bij heeft stilgestaan, fiscale regels die nieuw voor u zijn. Dan is het fijn om in Boekhouder in Haarlem een zakelijke partner te hebben die jaren ervaring heeft.  U treft in ons een professionele sparringpartner. Boekhouder In Haarlem biedt u als startende zzp’er startersbegeleiding aan. Een unieke service die u in het zadel helpt. Een eerste en belangrijke keuze waar wij u bij kunnen helpen is die voor de juiste ondernemingsvorm. Of het nou een eenmanszaak of vennootschap onder firma (VOF) wordt. Opteert u liever voor de BV dan verwijzen we u door naar de accountant waar wij mee samen werken. Ook die hanteert billijke tarieven.

Bent u als zzp’er klant bij ons dan kunnen wij ook altijd advies inwinnen bij onze accountant en fiscalist. In beginsel rekenen wij daarvoor niks extra's, tenzij het vele uren werk wordt. Dan geven wij dit aan. 

Aftrekposten voor zzp’er

Elke zzp’er kan profiteren van aftrekposten. Naast de zakelijke kosten zijn dit ook fiscale aftrekposten. Als u meer dan 1.225 uur voor uw zaak werkt zijn dit o.a.

 • Zelfstandigenaftrek
  Besteedt u minimaal 23,5 uur per week op jaarbasis aan uw bedrijf, dan heeft u recht op de zelfstandigenaftrek. Ook reistijd telt mee. Evenals de tijd die u besteedt aan netwerkbijeenkomsten, social media en andere zaken die met uw onderneming te maken hebben. De zelfstandigen aftrek is op dit moment (2020) € 7.030.

 

 • Startersaftrek

Bent u net begonnen als zzp’er? Dan is er voor u nog meer voordeel. Startende zzp’ers, die voor zelfstandigenaftrek in aanmerking komen, krijgen namelijk de eerste drie jaar (of drie maal in de eerste vijf jaar na de start van hun bedrijf) nog een extra startersaftrek van € 2.123,- (2020).

 • AOV
 • Normaliter adviseren wij geen AOV voor de zzp’er zij doen dit op eigen initiatief. Wilt u zich verzekeren tegen potentiële arbeidsongeschiktheid, dan is deze AOV-premie aftrekbaar. Let wel, het is geen garantie dat de verzekeraar ook volledig of gedeeltelijk uitbetaalt.

 

 • Fiscale oudedagsreserve

Als zzp’er kunt u 9,44 procent van uw winst (met een maximum van € 9.218) reserveren. Dit heet de Fiscale Oudedags Reserve (FOR). Wij adviseren dit alleen toe te passen als u in de hoogste belastingschijf valt.

Het is uitstel van IB-betaling, dus geen afstel. Over dit gereserveerde bedrag hoeft u nu geen belasting te betalen. Maar op het moment dat u het bedrij stopt, moet u afrekenen over de FOR. Dan betaalt u alsnog de inkomstenbelasting. Om dat te voorkomen kunt u een lijfrente afsluiten.

 • Meewerkaftrek of arbeidsbeloning fiscaal partner
 • Heeft u een meewerkende fiscaal partner en doet hij/zij dat voor meer dan 525 uur per jaar, dan kunt meewerkaftrek toepassen. In uw aangifte Inkomstenbelasting kunt u een bepaald percentage aftrekken van de winst en betaalt u minder inkomstenbelasting. Boekhouder Haarlem kan dit toepassen, maar kan u ook wijzen op arbeidsbeloning uit te betalen aan uw fiscaal partner. In dit geval heeft u geen recht op meewerkaftrek. 

Contact Boekhouder Haarlem

Een zzp’er werkt doorgaans tijdens kantoortijden. Boekhouder Haarlem kent de zzp’er als geen ander. Daarom kunt u ons dagelijks van 08.30- 22.00 uur bereiken, zeven dagen per week. Een unieke service die u bij veel andere administratiekantoren niet krijgt. Bel 06-13936399 voor een gratis kennismaking of mail naar info@boekhouder-haarlem.nl