Online Klik wint voor de derde keer op rij de FD Gazellen Award

Afgelopen week vond de uitreiking van de FD Gazellen Awards voor regio Zuid-Nederland plaats in Den Bosch, dé award voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Online Klik mocht voor de derde keer op rij de FD Gazellen Award in ontvangst nemen. De oprichter van het online marketing bureau in Eindhoven, Daniëlle van Essen, was aanwezig bij het evenement en tevens spotlightspreker.

De FD Gazellen Awards zijn een initiatief van het Financieel Dagblad. Bij de selectie hanteerde het FD ook dit jaar weer extra zware criteria. Groei in omzet en groei in personeel zijn onder andere criteria die meewegen. Bedrijven moeten financieel gezond zijn en in ieder geval de voorgaande drie jaar een omzetgroei van tenminste 20 procent per jaar hebben behaald. Daarnaast weegt het FD cijfers van vele bedrijven af, maar alleen de snelst groeiende bedrijven worden genomineerd.

De oprichter van het online marketing bureau in Eindhoven, Daniëlle van Essen, was aanwezig bij het evenement en tevens gevraagd als spotlightspreker. De kern van haar verhaal: “Wil je groeien, dan moet je keuzes maken. Als ondernemer zijn dit moeilijke keuzes. Soms moet je een stap terug durven zetten, om vervolgens twee stappen vooruit te doen", aldus Van Essen.

Online Klik is opgericht in 2014 en is in bijna zes jaar tijd uitgegroeid tot een online marketing bureau met 16 werknemers. Afgelopen drie jaar groeide de omzet van het bedrijf met ongeveer 90 procent en dat is de reden dat Online Klik voor de derde keer op rij de award in ontvangst mocht nemen. Ook mede dankzij een belangrijke keuze die de oprichter twee jaar geleden nam voor haar bedrijf. Door meer áán haar bedrijf te werken in plaats van ín haar bedrijf, groeide de organisatie in 2018 explosief. Naast de groei in nieuwe klanten, traden er ook veel nieuwe consultants in dienst.

Het bedrijf is heel trots dat ze de award weer gewonnen hebben. Naast een recente nominatie voorde Dutch Search Awards 2019 (een inhoudelijke vakprijs) betekent dit dus dubbel feest.