Online stukadoorsbedrijf Wandgrimeurs.nl tilt branche naar hoger niveau

Online stukadoorsbedrijf Wandgrimeurs.nl tilt branche naar hoger niveau

Sven Waterlander richtte een paar jaar geleden een stukadoorsbedrijf op dat het ambacht volledig omarmt, maar tegelijkertijd ook online aan de weg timmert. “We verkopen volledige pakketten die ‘kant-en-klare’ strak gestucte en witgeschilderde en gespoten wanden en plafonds opleveren. Die pakketten zijn online te bestellen.”

De huizenmarkt is booming. Wie een woning wil kopen, moet er snel bij zijn en wil je kans maken, dan is overbieden de regel. Het aantal huizen dat van eigenaar wisselt is ondanks de overspannen markt enorm. Nieuwbouwwoningen vinden eveneens gretig aftrek. Gevolg: bouwvakkers, schilders en stukadoors zitten volop in het werk. Het is dan ook niet makkelijk om een geschikte aannemer, schilder of stukadoor voor een betaalbaar bedrag te vinden, die ook nog eens op korte termijn kan beginnen. Laat staan een vakman die luistert naar de wens van de klant, een vertrouwd gevoel geeft en helder communiceert.

Sven Waterlander is oprichter van Wandgrimeurs.nl. Een stukadoorsbedrijf dat de zaken net even anders aanpakt dan reguliere stukadoorsbedrijven. “Het is momenteel inderdaad druk maar qua nieuwbouwwoningen zijn er enkele remmende factoren. Dat heeft voornamelijk met het stikstof en PFAS beleid van de overheid te maken. Dit zorgt ervoor dat er de komende periode aanzienlijk minder nieuwbouwwoningen worden opgeleverd, een tak waar onze focus op ligt. Overigens helpen de maatregelen rondom Covid-19 ook niet mee, al denk ik dat de echte klap daarvan nog moet komen. Denk aan mensen die mogelijk hun baan verliezen bij het omvallen van bedrijven. De kans dat de woningmarkt daardoor wordt beïnvloed is zeer groot. Tegelijkertijd hebben wij de ambitie om te groeien en dus ook de wens om meer klanten en werknemers aan te nemen. We zeuren echter niet, we zijn tevreden hoe het gaat en hebben hier lang naar toe geleefd.”

Wandgrimeurs.nl biedt volledige stuc- en schilderen-pakketten

Wandgrimeurs.nl is een stukadoorsbedrijf dat klanten ontzorgt. “Wij verkopen onze ‘kant-en-klare’ strakke, witte wanden en plafonds online en richten ons primair op de particuliere klant. De klant die online op zoek is naar een stukadoor voor de afwerking van zijn of haar wanden en plafonds. Behalve het stucwerk zelf is een laag latex of muurverf noodzakelijk om het stucwerk af te werken. De latex zorgt voor bescherming en een egale kleur. Het grote voordeel van Wandgrimeurs.nl ten opzichte van veel andere stukadoorsbedrijven is dat wij het stucwerk en het schilderen (latex spuiten) ervan in één pakketvorm aanbieden. De klant heeft één contactpersoon die de volledige verantwoordelijkheid voor het stuc- en schilderwerk op zich neemt, waardoor de klant nooit tussen twee vuren -tussen stukadoor en schilder- in komt te staan mocht er zich een kwaliteitsprobleem voordoen. “

In dit geval is een heldere communicatie van groot belang. “Onze ‘ontzorgpakketten’ hebben vaste transparante en eerlijke tarieven. De belangrijkste pakketten zijn het Pleister&Verf en het Stuc&Verf pakket. Bij beide pakketten is efficiënt werken het sleutelwoord en is het afplakwerk, materiaal, opruimen en bezemschoon opleveren inclusief. De inwendige hoeken worden voorzien van acrylaatkit en er wordt gebruik gemaakt van dezelfde primer en hoogwaardige schrobklasse 1 latex. Het verschil tussen de pakketten zit in de stuclaag.”

Nieuwbouwwoningen voorzien van strakke en witte wanden

Waterlander over de pakketten: “Het Pleister&Verf pakket is speciaal samengesteld voor recent opgeleverde nieuwbouwwoningen. De wanden hiervan worden behangklaar opgeleverd. Dit is al vrij netjes en vlak maar, de naam zegt het al, klaar voor behang. Niet geschikt om direct overheen te schilderen, dan zou het sausklaar heten. Om de wanden sausklaar te stucen is een dikke, traditionele stuclaag overbodig. Eén à twee lagen dunpleister is voldoende. Het Pleister&Verf pakket is louter geschikt voor het stucen van nieuwbouwwoningen. Bij het Stuc&Verf pakket is dit net even anders. Hierbij maken we wel gebruik van traditioneel stucwerk met gips. Dit is arbeidsintensiever, vandaar het prijsverschil. Het Stuc&Verf pakket wordt toegepast voor de plafonds in nieuwbouwwoningen. Daar wordt het Stuc&Verf pakket dan ook vaak gecombineerd met het Pleister&Verf pakket voor de wanden. Tevens is het Stuc&Verf pakket geschikt voor wanden en/of plafonds in renovatiewoningen. Het resultaat van een nieuwbouwwoning stucen is een woning voorzien van volledig strakke en witte wanden en plafonds. Bovendien hoeven de mensen niets op te ruimen, ook het afval nemen wij mee. Zodoende kunnen zij direct door met vervolgwerkzaamheden zoals de vloer leggen of de keuken installeren.”

Het ontstaan van het online stukadoorsbedrijf Wandgrimeurs.nl

“Wandgrimeurs.nl is in mijn hoofd ontstaan begin 2016,” vertelt Waterlander. “Ik was eerder in loondienst bij een stukadoorsbedrijf en had het niet meer naar m'n zin. Op het laatst ging ik echt met lood in m'n schoenen naar m'n werk.  Ik maakte toen de keuze om totaal iets anders te gaan doen, al wist ik nog niet wat. Ik heb diverse dingen geprobeerd waaronder een dag meelopen in de gehandicaptenzorg. Ondanks dat ik dit erg leuk vond, voelde ik dat mijn toekomst daar niet lag. Mijn interesse werd door iets anders gewekt, namelijk online marketing. Hier ben ik heel veel over gaan lezen en ben zelfs een opleiding gestart. Bij toeval ben ik gaan werken bij een kleine webshop in ledverlichting. Dit sloot aan op mijn online interesse en ik kreeg hier de mogelijkheid dingen uit te proberen qua marketing. Daarnaast had ik veel contact met klanten. Zelfs zoveel dat ik binnen de kortste keren eigenlijk de hele klantenservice runde. Hier heb ik veel van geleerd. Mensen op het juiste moment van de juiste informatie voorzien en ze gelijktijdig een vertrouwd gevoel geven gaf mij veel energie.”

Tegelijkertijd voelde Waterlander de drang om als zelfstandige verder te gaan. “Het ondernemerschap was een logische en onvermijdelijke vervolgstap. De ambitie om een eigen bedrijf te starten werd steeds groter. Dit werd verder versterkt doordat ik veel kansen zag om mijn 'oude' beroep van stukadoor in een nieuw online jasje te steken. Toen ik in mijn vrije tijd af en toe weer een klus deed, merkte ik dat ik het nog steeds erg leuk vond.”

“Het vak van een stukadoor is nauwelijks online georiënteerd. Bij de enkele stukadoor die een website heeft, is de website niets meer dan een statisch, digitaal visitekaartje. Totaal niet ingericht om klanten te werven. Deze bedrijfstak stond dan ook bij de komst van het internet niet vooraan. Het kost tijd, we kunnen niet allemaal tot de early adapters behoren. Deze markt moet echt nog volwassen worden. Met deze overtuiging kwamen langzaam alle facetten van Wandgrimeurs.nl samen. De domeinnaam is eind 2016 geregistreerd.”

Oud-collega is nu rots in de branding

“Toch heeft het vanaf dat moment nog wel even geduurd voordat we officieel van start gingen. Begin 2018 was het eindelijk zover. Na lang en hard werken kwam de eerste website online en konden we van start. Op dat moment gooide echter een persoonlijke gezondheidskwestie roet in het eten. Ik heb een korte periode in het ziekenhuis gelegen en mocht vervolgens drie maanden niet autorijden. Dat is knap vervelend als je je eerste officiële projecten gepland hebt staan en je de enige werknemer binnen het bedrijf bent.”

“In die periode ben ik door zo'n beetje iedereen in mijn omgeving, die in het bezit is van een rijbewijs van A naar B gebracht. Waaronder ook een oud-collega, waar ik ook nog regelmatig klussen mee deed. Het ging zo goed met het bedrijf dat die oud-collega er in de zomer van 2018 bij is gekomen. Hij is er nog steeds en is mijn rechterhand en rots in de branding.”

We zijn zuinig op ons merk

“Onze ambitie is torenhoog en we zijn nog lang niet klaar. Ondanks dat het op dit moment erg goed gaat, staan we nog steeds aan het begin en zijn we nog een klein bedrijf. We willen ook niet te snel groeien omdat wij het heel belangrijk vinden om alle werkzaamheden in eigen hand te houden. Bij ons zal je, met alle respect, bijvoorbeeld geen onverstaanbare buitenlandse werklieden tegenkomen. Wij zijn zuinig op ons merk. Het uitdragen van ons merk en de bijbehorende kernwaarden zijn in onze ogen niet voor iedereen weggelegd. De juiste mensen zijn van onschatbare waarde. Zij kunnen een bedrijf maken maar ook breken. “

“Het heeft enorm veel tijd, energie maar ook geld gekost om op het punt te komen waar we nu staan. Zeg maar: bloed, zweet en tranen. De zoektocht naar de juiste werkwijze per pakketvorm, de benodigde machines hiervoor en ook de juiste en de beste materialen nam enorm veel tijd. Daarnaast heeft het uitdenken en het ontwikkelen van de nieuwe website met de nieuwe huisstijl hier ook zijn aandeel in. Iets wat overigens nog altijd doorgaat, het is nooit af en er valt altijd iets te verbeteren. Dit alles vond en vindt plaats naast het altijd drukke fysieke werk, de sales en administratieve werkzaamheden. Nog even los gezien van onze privésituatie. Het gezin verdient immers ook nog aandacht.”

Er staat een goede basis om door te groeien

“Gevoelsmatig hebben we nu een goede basis staan om te door te groeien en op te schalen naar volgende niveaus. We zijn sinds september met z’n vieren in het bedrijf werkzaam. Onze marketingtak draait op volle toeren om nog beter online gevonden te worden. Mensen kunnen ons online vinden op Wandgrimeurs.nl. Daar treffen ze alle mogelijke informatie en is er de mogelijkheid om direct een offerte te laten maken. Dit kost amper een minuut en mensen ontvangen de offerte direct in PDF-vorm in hun mailbox. De offerte kan zelfs online meteen ondertekend worden. Voor vragen zijn we uiteraard ook telefonisch, via mail en Whatsapp bereikbaar. “