Payconiq en PAY. maken QR-code betalen beschikbaar voor groter publiek

Amsterdam, februari 2020 – De wereld van mobiel betalen staat niet stil. Sterker nog: er gebeurt meer dan ooit. Het betalingsverkeer verandert en ontwikkelt zich steeds sneller. Mobiel betalen met behulp van de QR-code wordt de nieuwe standaardoplossing voor online en offline betalingen in winkels, webshops en op evenementen. Payconiq en PAY. werken aan het versnellen en verbeteren van deze nieuwe manier van betalen. ''PAY. en Payconiq slaan als omni-channel FinTech-bedrijven de handen ineen door de QR-code-betaalmethode beschikbaar te maken voor ondernemend Nederland."

“We zijn heel trots”, zegt Guido Vermeent, CEO van Payconiq, over de innovatieve samenwerking tussen de specialisten in online en mobiel betaalgemak. “Zeker om onze expansie en distributie verder vorm te geven is de samenwerking met PAY. heel belangrijk. Fantastisch nieuws.” Met de samenwerking gaat een vurige wens in vervulling voor Payconiq, dat zich momenteel focust op online betalen. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van Payment Service Providers. Via deze betaalverwerkers wordt het online én offline betaalverkeer in goede, veilige banen geleid.

De specifieke dienst die PAY. levert en het onderscheidende vermogen voor de klantengroep die bediend wordt zijn voor Payconiq belangrijke redenen om samen met de Payment Service Provider op te trekken. “PAY. is een grote, toonaangevende speler in deze wereld. Een bedrijf met een vergelijkbare ambitie: betaalgemak voor consument en ondernemer vergroten. We kennen elkaar natuurlijk al een tijdje. De samenwerking is vanaf begin af aan heel goed geweest. Twee bedrijven met een goede klik en het vertrouwen over en weer om dit met elkaar goed neer te zetten, dat is de basis van deze samenwerking.”

Met Payconiq kunnen gebruikers online en offline betalen. Dit doen zij door een QR-code te scannen met de camera van de mobiele telefoon. “Door je bankrekening eenmalig te koppelen aan de Payconiq-app kun je direct mobiel betalen. Offline en online”, zegt Guido. “De grote winst voor ondernemers is dat Payconiq eenvoudig te integreren is met vrijwel alle bestaande kassasystemen en integrators. Geen extra systemen voor de ondernemer, wel het gemak van mobiel betalen voor de klant. Zo maken we QR-betalen over alle kanalen nóg makkelijker!”

“PAY. gelooft in de kracht van samenwerkingen; in het bundelen van verschillende vaardigheden om vernieuwende betaalmogelijkheden -en oplossingen te creëren”, zegt Marc Dumortier, CEO bij PAY. “Hierdoor kan het betalingsverkeer naar een nóg hoger niveau worden getild. Wij zijn trots op de nieuwe en mooie samenwerking met Payconiq!”

Samen willen de specialisten in mobiel en online betalen het betaallandschap van ondernemend Nederland verrijken en vergemakkelijken. “Een groot voordeel voor ondernemers die met PAY. werken is dat zij de mogelijkheid krijgen om met Payconiq één internationale betaalmethode te omarmen. Voor betalingen in Nederland, België en Luxemburg is het niet langer noodzakelijk aparte contracten aan te gaan, Payconiq is direct dekkend.”

Betalen op internet, iedereen doet het zonder erbij na te denken: kies, betaal en de producten of diensten worden geleverd. Of lijkt het eenvoudiger dan het is? Pay.nl stond aan de wieg van online betalingen. Al voor de eeuwwisseling ontstond zo de eerste echte ‘online bestelling’. Waarna de digitale revolutie zich in rap tempo heeft voltrokken. Banken innoveren met nieuwe betaaloplossingen, creditcardmaatschappijen blijven vernieuwen, en vergeet al die waardevolle start-ups niet die de markt bestormen met frisse ideeën! Amper bij te houden voor een enthousiaste ondernemer, maar stilstand betekent achteruitgang in de wereld van de FinTech.

Gelukkig is er Pay.nl, een betrouwbare, slimme, gedreven partner die dagelijks tienduizenden betalingen in de Benelux en daarbuiten in goede banen leidt. We timmeren hard aan de weg om de grootste full-service omnichannel betaalverwerker in onze markt te worden. Vanuit onze locaties in Amsterdam, Spijkenisse en Enschede houden we elkaar scherp en kritisch. En werken we als hechte groep aan onze missie: veilige en betrouwbare betalingen mogelijk maken. 

Kies, betaal en klaar! (De rest doen wij.)