PERSBERICHT: Dyflexis bestormt (nu ook officieel) de Duitse markt

Düsseldorf, 1 oktober 2019 - Deze week lanceert Dyflexis officieel haar personeelsplanning en urenregistratie software op de Duitse markt. Op ‘De Anuga’, de grootste beurs voor levensmiddelen en aanverwante producten ter wereld, die van 5 tot 9 oktober plaatsvindt in Köln, zal Dyflexis voor het eerst officieel de markt betreden. Dyflexis is al langer actief op de Duitse markt vanuit Nederland, maar heeft door de toenemende vraag vanuit Duitsland besloten om zich nu officieel ook op de Königsallee in Düsseldorf te vestigen.

Na een langdurige en snelle groei in de Nederlandse markt, hebben de oprichters van Dyflexis, de gebroeders Matthijs en Thomas van den Ende, besloten hun internationale ambities allereerst waar te maken in Duitsland. Zij hebben Johan Zwiauer aangetrokken als Country Manager Germany. Johan is een geboren Oostenrijker en heeft in zijn vorige functie bij KLM, onder andere Transavia op de Duitse markt geïntroduceerd. “Toen Dyflexis op mijn pad kwam wist ik meteen dat de gebruiksvriendelijke software van Dyflexis een zeer interessant product is voor de Duitse markt. Zeker nu het EU Hof recentelijk heeft gesteld dat bedrijven verplicht zijn, alle uren van medewerkers bij te houden, wil ik daarbij graag de Duitse markt van dienst zijn!”

Thomas van den Ende, CFO Dyflexis, “Alhoewel wij tot op heden de Duitse markt nog niet actief benaderd hebben, werken inmiddels al meerdere Duitse bedrijven met Dyflexis. Het systeem is al langer in meerdere talen, waaronder Duits te gebruiken. Nu kunnen we onze Duitse klanten ook voorzien van service en support van eigen bodem.”

OVER DYFLEXIS

Dyflexis is de meest gebruiksvriendelijke software voor personeelsplanning en urenregistratie. Ruim 2800 grote, middelgrote en kleine bedrijven in horeca, recreatie, retail, productie & warehousing en zorg & welzijn gebruiken dagelijks Dyflexis. Dyflexis is opgericht in 2010 en in Nederland uitgegroeid tot marktleider in personeelsplanning en urenregistratie software. Op het hoofdkantoor in Den Haag werken ruim 50 medewerkers. Dyflexis is ISO 27001: 2013 & 9001: 2015 gecertificeerd.

Het is de missie van Dyflexis om haar klanten zoveel mogelijk tijd te laten besparen op hun personeelsplanning en urenregistratie. Om dat te bereiken werken zij elke dag aan de doorontwikkeling van Dyflexis. Niet alleen voor nieuwe klanten, juist ook bestaande klanten profiteren dagelijks van updates en nieuwe features en kunnen rekenen op onze gratis support. Met een gemiddelde score van 4.7/5 uit meer dan 200 reviews op Trustpilot, is Dyflexis dankbaar en trots op de mooie waardering die klanten haar geven!

Contact
Johan Zwiauer
Country Manager Germany 
T: +49-15236330018
E: Johan@dyflexis.com 

Kantoor Duitsland:
Dyflexis
Königsallee 106
40215 Düsseldorf, Duitsland

Hoofdkantoor:
Dyflexis BV
Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag, Nederland
T: +31-(0)880 111555 Algemeen
T: +31-(0)880 111567 Support
E: info@dyflexis.com 
W: https://www.dyflexis.com/

Dyflexis specialiseert zich in de ontwikkeling van de meest gebruiksvriendelijke software en hardware voor personeelsplanning en urenregistratie. Ruim 2900 grote, middelgrote en kleine bedrijven in horeca, recreatie, retail, productie & warehousing en zorg & welzijn gebruiken dagelijks ons systeem. We zijn ontzettend trots op het feit dat klanten ons gemiddeld waarderen met een 4.7/5 (375+ reviews) op Trustpilot.

Ondernemers en managers zijn vaak onnodig veel tijd kwijt aan hun personeelsplanning. Wij geloven in slimmer werken, niet harder. Dyflexis maakt het plannen van personeel en het registreren van uren een stuk makkelijker. Met onze gebruiksvriendelijke software heeft u altijd en overal inzicht in werkroosters, gewerkte uren, budgetten en kosten. Daarnaast sluit de software naadloos aan op uw loonadministratie- en kassasystemen. Of u nu een lokale onderneming heeft met tien man personeel of een internationale keten met meerdere vestigingen, Dyflexis stroomlijnt snel en efficiënt uw personeelsplanning en urenregistratie.

Dankzij de tijd die werkgevers winnen met Dyflexis kunnen zij zich weer focussen op de belangrijkste zaken van bedrijfsvoering, waaronder het coachen en begeleiden van medewerkers en het uitwerken van een succesvolle groeistrategie. Ons credo luidt dan ook: ‘Wij maken tijd voor grotere plannen.’