Primeur: Blackhawk Network en Champ lanceren grootste sport-cadeaukaart van Nederland

Utrecht, 08-01-2020 – Blackhawk Network en sport-boekingsplatform Champ introduceren de Sport Cadeaukaart in Nederland. Met de kaart kunnen sportactiviteiten cadeau gegeven worden. De lancering is een primeur: de cadeaukaart is de grootste van Nederland. Ontvangers hebben met de cadeaukaart keuze uit meer dan 5.000 sportactiviteiten van 2.500 sportaanbieders die de kaart accepteren.

De Sport Cadeaukaart zal onderdeel worden van het cadeaukaartenportfolio van Blackhawk Network en wordt door hen gedistribueerd. Vanaf week 16 is de kaart verkrijgbaar bij meer dan 2.800 distributiepunten, waaronder Bruna. Later in het jaar wordt dit uitgebreid naar ca. 6.000 distributiepunten. Kopers bepalen zelf de waarde, van €5 tot €150. Het tegoed kan besteed worden op het platform van Champ en is 2 jaar geldig. Het beschikbare sportaanbod heeft een landelijke dekking en loopt uiteen van bootcamp, yoga en CrossFit tot apenkooien, skydiven en indoor-beachvolleybal.

Een van de aanbieders is Ankelien Barkman, oprichter van ‘Sporten voor je deur’. Een club die op 15 locaties in Nederland bootcamps en andere buitentrainingen aanbiedt. Barkman: 'Dankzij de cadeaukaart van Champ zal ik allemaal sporters gaan ontmoeten die ik anders nooit in mijn lessen had gehad. Onze trainers en ik doen met veel plezier mee aan deze nieuwe manier van het aanbieden van sport.'

Uniek tussen 250 uitgevers van cadeaukaarten
De populariteit van cadeaukaarten is ongekend. Uit onderzoek van GfK blijkt dat het aantal verkochte kaarten de laatste jaren met meer dan 400% is gestegen. Nederland telt ongeveer 250 uitgevers van cadeaukaarten, maar geen enkele richt zich specifiek op het cadeau geven van sportactiviteiten. Met de Sport Cadeaukaart wordt een nieuwe categorie toegevoegd aan het aanbod van kaarten.

Michiel Huisman, oprichter van Champ: 'De Nederlandse sportmarkt is enorm gefragmenteerd. Om die reden is het nooit mogelijk geweest om op grote schaal een cadeaukaart voor sportactiviteiten in de markt te brengen. Met Champ bundelen we al het sportaanbod, geven het overzichtelijk weer en maken het direct boekbaar voor de ruim 10 miljoen wekelijkse sporters die Nederland telt. Daardoor is het voor ons nu ook mogelijk om samen met Blackhawk Network de Sport Cadeaukaart te lanceren. Door de omvang van het sportaanbod in combinatie met het distributienetwerk van Blackhawk verwachten we veel van het succes van de Sport Cadeaukaart.'

Geïnteresseerde sportaanbieders kunnen zich aanmelden als acceptant via de website van Champ.

Champ is on a mission! We willen heel Nederland verbinden met sport. Daarom bouwen we een startpunt voor alle sporten, sporters en sportaanbieders. Een geïntegreerd platform voor  sportactiviteiten die lokaal, makkelijk vindbaar en direct online boekbaar zijn. Een community voor sporters om elkaar te vinden, inspireren en motiveren. En een partner voor zakelijke spelers die custom made sport willen organiseren. Hoe simpeler wij het maken, hoe meer Nederlanders in beweging komen. Let’s start a revolution!

Waarom Champ?

Nederland telt bijna 10 miljoen wekelijkse sporters. Daarvan is een groeiend aantal op zoek naar sportvariatie, flexibiliteit in boeken en betaalgemak. Het huidige Nederlandse sportaanbod sluit hier onvoldoende op aan. Champ heeft de tools, de mensen en de ambitie om het evenwicht te herstellen tussen de veranderende sportbehoefte en het sportaanbod in Nederland. Met een pay-per-use boekingsplatform, dat zich in gebruik als een marktplaats voor sport beweegt, maken we elke sport bereikbaar, makkelijk vindbaar en betaalbaar.

We never walk alone

Champ’s hart staat wagenwijd open voor iedereen die samen met ons de missie wil aangaan om Nederland te verbinden met sport. Door het aangaan van strategische partnerships, en samen te werken met organisaties met dezelfde waarden, willen we snelle vooruitgang boeken bij het inspireren, motiveren en in beweging zetten van zowel sportcommunities als individuele sporters.

Zie jij mogelijkheden om samen met Champ een revolutie te starten? Neem contact op met michiel@champ.nl.

https://www.champ.nl