Provincie Noord-Holland zoekt start-ups!

De provincie Noord-Holland zoekt voor het tweede jaar op rij start-ups om een samenwerking mee aan te gaan in het Startup in Residence Noord-Holland programma. Start-ups dragen innovatieve oplossingen aan voor challenges waar de provincie zelf nog geen antwoord op heeft. In ruil daarvoor krijgen start-ups 4 maanden huisvesting, een sponsor vanuit de provincie met toegewezen budget, persoonlijke begeleiding in de vorm van mentoring, trainingen en toegang tot de expertise en faciliteiten van de provincie.

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met Firmhouse, Tekkoo en Source Institute.

De onderwerpen van de challenges zijn uiteenlopend en variëren dit jaar onder andere van data management tot duurzaam materiaalgebruik en van predictive maintenance van eigendommen van de provincie tot mobiliteit. Start-ups die een goede oplossing hebben voor een niet benoemde challenge zijn ook van harte welkom om hun ideeën in te sturen. Zij kunnen in aanmerking komen voor de Wildcard.

Op de website www.startupinresidence.com/noord-holland staan de verschillende challenges gepubliceerd. Start-ups die geïnteresseerd zijn kunnen zich hier tot en met 17 mei aanmelden.

Een beoordelingscommissie selecteert op basis van de inschrijvingen de meeste geschikte start-ups per thema. Zij worden uitgenodigd om hun oplossing verder toe te lichten tijdens een speeddate event op 30 mei in Haarlem. De beste kandidaten worden voor de tweede selectie uitgenodigd op 15 juni. De definitieve selectie wordt in week van 18 juni bekend gemaakt. Er komen maximaal 6 start-ups in aanmerking voor deelname aan het programma.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website of neem contact op met Ellen van der Heijden: heijdene@noord-holland.nl.

Firmhouse helps startups and corporate innovation tieams discover & test your new propositions and products. For large organizations we've built a set of tools to help you run rapid-fire experiments, without getting stuck between compliance and risk. For startups and accelerator programs we organize high-quality workshops that cover all the meaningful topics in your program. We involve the right mentors and align their efforts and providing a birds-eye view on how your teams are doing.