Radboud UMC, Radboud University en Hogeschool Arnhem en Nijmegen lanceren Mercator Launch

De Heyendaal Campus is vooral bekend door innovatieve oplossingen op medisch vlak. Met onder andere Lucien Engelen als voorman van Reshape Centre for Innovation, weet Nijmegen eruit te springen. Op de Heyendaal campus gebeurt echter veel meer. Om dat beter zichtbaar te maken wordt op 16 mei 2018 Mercator Launch geopend.

In de omgeving Nijmegen is men meer bescheiden dan in de Randstad, lijkt het. Mooie innovaties die onstaan op de Heyendaal Campus in of met de daar gevestigde onderwijsinstellingen, vallen vaak niet op tussen het Amsterdamse geweld.  Toch kan de campus zich met gemak meten. Op de campus zit namelijk de Radboud Universiteit met maar liefst 7 faculteiten, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen én het Radboud Universitair Medisch Centrum. 

Gisteren pitchten 3 student-ondernemers van de Heyendaal Campus hun startup tijdens de drukbezochte Startup Delta Summit in Arnhem. Dat waren startups Maya, Blockhub en Respora. Het was ook voor het eerst dat Mercator Launch haar verhaal met de wereld deelde. Mercator Launch is dé pre-incubator van de Campus en opent op 16 mei haar deuren.

Mercator Launch heeft de ambitite om meer te showen wat studenten, onderzoekers en docenten bedenken op de campus en welke startups daar dan vervolgens uit onstaan. Ook wil Mercator launch de student en onderzoeker helpen met het uitwerken en valideren van een idee en wellicht zelfs funden. Een van de initiatiefnemers Brechtje Vreenegoor - met een juridische en ondernemende achtergrond - kan niet wachten tot ondernemende breinen zich aanmelden en zij hen kan verder helpen. "En vervolgens kunnen we aan de wereld laten zien, welke talenten we in huis hebben. Natuurlijk nodigen we iedereen van harte uit om de opening van onze hub met ons te vieren. We hebebn een mooi programma en een lekker drankje staat klaar op woensdag 16 mei 2018 op de Heyendaal Campus. En dan laten we gelijk weer een aantal top ondernemers zien." 

Meer informatie: www.mercatorlaunch.nl