Rotterdamse start-up steelt de show op grote Duitse internationale verlichtingsbeurs Light+Building

Laser gebaseerde verlichting voor alledaags gebruik: we introduceren de nieuwe lichtrevolutie Parhelion lanceert verschillende wit licht Laser Diffraction Grating(LDG)®modules op Light+Building. Parhelion, de pionier op het vlak van op laser gebaseerde verlichting op de markt brengen, zal de unieke voordelen demonstreren van zijn revolutionaire modellen op de Light+Building beurs dit jaar, dat plaatsvindt in Frankfurt, Duitsland van 18 tot 23 maart.

De lichtmodules van Parhelion betekenen dat het niet langer nodig zal zijn om te kiezen tussen lichtkwaliteit of energie-efficiëntie. Deze innovatieve modules zijn gebaseerd op de Laser Diffraction Grating (LDG) technologie, die garant staat voor de beste lichtkwaliteit, vanuit de meest energie-efficiënte lichtbron die vandaag de dag bestaat – de prestaties van de LED ruim overtreffend. Door het kleine lichtoppervlak te combineren met de uitzonderlijke eigenschappen van een laserlichtbron en de unieke technologie van Parhelion, ondersteunen onze wit licht LDG modules zowel nieuwe als oudere toepassingen. Deze zijn klaar om meteen voor professionele doeleinden gebruikt te worden.

Ons bekroonde LDG technologieplatform benut de kracht van de laser als lichtbron, met verschillende unieke voordelen door ontwerp, waaronder hoge efficiëntie, duurzaamheid met een minimale degradatie, lage warmteuitstoot en licht zonder ‘flicker’. Parhelion paste LDG toe om wit licht modules te ontwikkelen, die een aantal specifieke voordelen met zich meebrengen. Het witte licht van de LDG modules benadert de kwaliteit van daglicht, met levendige kleuren en donkere schaduwen die ervoor zorgen dat het prachtige licht oogvermoeidheid minimaliseert. Het bevat ook geen ultraviolet en infrarood spectrums, waardoor het een van de veiligste verlichtingsmogelijkheden is. Het grote aantal potentiële oplossingen die de wit lichtmodules aanspreken is enorm, bijvoorbeeld voor museums, luxehandel, horeca en algemene verlichtingstoepassingen.

“We zijn verheugd om deze wit lichtmodule te kunnen lanceren in Frankfurt”, vertelt Erik Wellen, CEO van Parhelion. “Deze innovatieve verlichting brengt uitzonderlijke efficiëntie en de hoogste kwaliteit wit licht in een kleine verpakking, waardoor onze LDG modules compatible zijn met bestaande vormquotiënten zoals MR16 lampen. Verder voegt de grootte van het lichtoppervlak ook mogelijkheden voor nieuwe en voordien ondenkbare toepassingen toe.”

In Frankfurt stelt Parhelion verschillende toepassingen voor die zijn voordelen hebben met de wit licht LDG modules. “Beeld je een meesterwerk in je favoriete museum in dat tot leven komt op de manier die de kunstenaar voor ogen had, met heldere, levendige kleuren en donkere schaduwen. Je kijkervaring is er een vol kwaliteit en comfort, dankzij de knippervrije verlichting en het lage warmtegehalte. En door de afwezigheid van UV en infrarood is het volledig veilig voor het schilderij, zodat deze meesterwerken het hele jaar door kunnen tentoongesteld worden.”, voegt Erik toe.

Het Laser Diffraction Grating technologie platform opent evenzeer mogelijkheden voor Parhelion en zijn partners om verdere innovatieve lichtoplossingen en gloednieuwe vormquotiënten te creëren, legt Erik uit. “De combinatie van de hoge lichtintensiteit en een erg kleine lichtbron, laat onze partners toe om echt vernieuwende laser gebaseerde lichtoplossingen te creëren die aan de toenemende vereisten van de gebruikers voldoen, op een manier dat de traditionele lichtbronnen niet kunnen.”, vertelt Erik.

De gekozen locatie om de wit lichtmodules van Parhelion voor te stellen is logisch, gezien Light+Building een van ‘s werelds grootste verlichtingsevenementen is, dat ruim 200.000 bezoekers aantrekt. Erik Wellen vertelt: “Parhelion heeft heel wat internationale aandacht getrokken de voorbije maanden, die ertoe hebben bijgedragen om onszelf voor te stellen op de Light+Building beurs. Onze doelstelling is tweeërlei : niet alleen willen we de uitzonderlijke voordelen van laser-gebaseerde verlichting voorstellen aan de gebruikers, maar we kijken er ook naar uit om verschillende lichtontwerpers en professionele verlichtingsfabrikanten te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in het integreren van de wit lichtmodules in hun producten. Samen zullen we er in slagen om onze klanten van over de hele wereld te voorzien van superieur licht in uiterst innovatieve verschijningsvormen.”

Parhelion nodigt geïnteresseerden uit om stand AG.0-C20 te bezoeken, gesitueerd op het centrale openluchtgedeelte van Light+Building van de Frankfurt Messe van 18 tot 23 maart 2018. Contacteer Parhelion vandaag (contact@parhelion.com) om een toegangsticket te ontvangen op een first come, first served basis.

Bericht aan de redactie:

Over Parhelion

Parhelion is gepassioneerd door licht. We streven er naar om onze manier van leven te verbeteren door middel van laser gebaseerde verlichting die minder energie verbruiken en de wereld in zijn echte kleuren toont. De uitzonderlijke kwaliteiten van laser gecombineerd met onze eigen technologie laat ons toe de perfecte verlichtingsoplossing te creëren voor een wijde waaier aan toepassingen. We brengen je de hoogste lichtkwaliteit, met unieke voordelen. Welkom bij de volgende lichtrevolutie.

Voor vragen of bijkomende informatie, gelieve ons te contacteren:  

Parhelion B.V., Mr. Erik Wellen

t +31 (0)102250947

e erik.wellen@parhelion.com