Steeds meer mensen investeren in Bitcoin om een goede reden

Sinds de opkomst van Bitcoin een paar jaar geleden, weet iedereen wat cryptocurrency is. Veel mensen zijn toch terughoudend om te investeren in Bitcoin. Dit heeft te maken met hoe we met geld zijn opgegroeid. We hebben allemaal vroeger op school geleerd dat de bank veilig is. Bitcoin kopen klinkt daarom als iets zeer risicovols, maar is dit wel zo? Inmiddels weten we dat het huidige economische stelsel zeer onstabiel is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lehman Brothers val in 2008. In veel landen is het geld al niets meer waard. Denk bijvoorbeeld aan de gigantische inflatie in Venezuela sinds de dood van Hugo Chávez. Nu denken veel mensen dat het Nederlandse geldsysteem veilig is. We zijn echter afhankelijk van de Europese Bank. De laatste jaren wordt er in rap tempo geld bijgedrukt, terwijl dit niet in verhouding staat tot enige waarde zoals goud. Amerika heeft al jaren een mega schuld en de Nederlandse overheid zit ook diep in de schulden. De vraag is maar zeer of dit financiële systeem goed blijft gaan?

Nieuwe mogelijkheden voor het financieel geldsysteem

Cryptocurrency biedt nieuwe mogelijkheden voor het huidige geldsysteem. De opkomst van Bitcoin een paar jaar geleden is niemand voorbij gegaan. Iedereen weet dat het ouderwetse geld eigenlijk nu wel zijn beste tijd heeft gehad. Nu proberen banken steeds meer het contant geld te verbieden, de overheid is hier ook een groot voorstander van. Dit alles onder het mom van nieuwe techniek en om witwassen tegen te gaan. In september 2020 is er nog een nieuwe gekomen in Nederland, géén cash betalingen meer boven de 3000 euro. Het is een kwestie van tijd dat het contant geld verdwijnt. 

Cryptocurrency biedt daarbij uitkomst. Het kopen van Bitcoin of altcoins kan een slimme investering zijn voor in de toekomst. De koers is nogal wisselvallig gebleken, maar heeft potentie om te groeien. Wanneer het huidige financiële stelsel onder druk komt te staan, is de kans dat Bitcoin en Altcoins stijgen is groot. Daarbij blijft het mogelijk om te handelen zonder tussenkomst van bank of overheid.

Een groot gedeelte van de investeerders spaart crypto op voor op de lange termijn, dit wordt holden genoemd. Niemand weet wat dit in de toekomst brengt, veel mensen verwachten echter wel een forse stijging in de toekomst. Veel mensen geloven dat de Bitcoin en andere altcoins op een dag heel hard gaan stijgen. We hebben in het verleden gezien dat het mogelijk is met Bitcoin, en ook met altcoins. De Bitcoin koers blijft op dit moment nog sterk schommelen, maar staat momenteel al meer dan 2 maanden boven het $10,000 niveau.