ThePhoneLab opent in augustus zijn 7e vestiging in Alkmaar. De stad waar het voor het succesbedrijf allemaal begon.

Begin augustus opent ThePhoneLab zijn zevende winkel aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar. Na het succes van de nieuwste drive-in vestiging in samenwerking met BOB Autowas in Amsterdam Sloterdijk is dit de tweede opening in een jaar tijd. Het bedrijf dat zich richt op de reparatie van smartphones en tablets blijft onverminderd doorgroeien. De keuze voor deze stad is niet verwonderlijk: met de nieuwe vestiging gaat ThePhoneLab terug naar zijn roots!

Alkmaar is de stad waar het voor oprichter Boris Blijham van ThePhoneLab allemaal begon. Als geboren Langedijker was hij geregeld in het uitgaansleven van de kaasstad te vinden. ‘Na een avondje flink stappen op het Waagplein werd ik wakker met een kapot iPhone-scherm. Omdat een reparatie in Alkmaar nogal prijzig bleek, ben ik zelf aan mijn iPhone gaan knutselen met het reparatiesetje van mijn vader.’ De nieuwe felgroene behuizing – die hij bestelde bij het toen nog onbekende AliExpress – van zijn telefoon viel zo op dat de reparatieverzoeken binnenstroomden. Sindsdien heeft Boris in zijn studententijd honderden telefoons gerepareerd. De rest is geschiedenis: ThePhoneLab is zes winkels en dertig specialisten rijker. Boris: ‘Hoe gaaf is het om de vestiging in Alkmaar dan als zevende winkel aan dit rijtje toe te voegen?!’

Een winkel openen in Alkmaar is al heel lang een wens van meerdere specialisten die afkomstig zijn uit die regio. De stad ademt ThePhoneLab-DNA. Boris heeft samen met operationeel manager Matthew Bregman, die woonachtig is in Alkmaar, de afgelopen jaren vaker winkelpanden bezocht in het centrum van de stad. Matthew: ‘De binnenstad vonden wij echter niet geschikt voor ThePhoneLab. Wij willen makkelijk te bereiken zijn voor de hele regio. Op de Kennemerstraatweg zijn wij zichtbaar voor het dagelijkse woon- en werkverkeer, goed bereikbaar met de bus, fiets en auto (gratis parkeren!), én zijn wij dicht bij de binnenstad gesitueerd. Omdat wij al de nodige naamsbekendheid in de regio hebben leek dit ons de perfecte locatie voor een nieuw filiaal voor de inwoners van Alkmaar en de omliggende gebieden.’

De nieuwe vestiging in Alkmaar is naast een high-tech lab voorzien van een extra grote werkruimte. Omdat de afgelopen jaren de zakelijke markt van ThePhoneLab enorm is gegroeid, zal in dit filiaal onder leiding van zakelijk specialist Freek Maasland ook een zakelijke afdeling worden opgericht. Freek: ‘Hierdoor kunnen we de onderscheidende service die onze klanten van ons gewend zijn ook op grotere schaal aan bedrijven blijven bieden.’ Als het aan Boris ligt is ThePhoneLab dan ook nog lang niet uitgegroeid. ‘De afgelopen tijd hebben wij diverse innovaties en initiatieven gerealiseerd die bijdragen aan onze groei. De drive-in is daar een voorbeeld van, maar ook de introductie van ons eigen merk iPhone-schermen, die wij tegen een scherpe prijs aan de consument kunnen leveren. Op deze manier blijven wij ons concept testen, zodat ThePhoneLab voor een grote doelgroep interessant is.’ Tot slot benadrukt Boris dat je in het nieuwe filiaal natuurlijk nog steeds terecht kunt voor allerlei soorten problemen met jouw smartphone en tablet: ‘Wij blijven garant staan voor snelle en kwalitatieve reparaties voor de beste prijs.’

ThePhoneLab Alkmaar is vanaf begin augustus 7 dagen per week geopend.

ThePhoneLab is in 2015 opgericht door Boris Blijham. In zijn studententijd repareerden hij al iPhones onder de naam IDABO. Vanuit zijn studentenkamer sleutelde hij er flink wat iPhones er doorheen. Tijdens zijn master Entrepreneurship Joint-Degree van de VU/UVA kwam hij op het idee de reparatietak van IDABO fulltime door te gaan zetten maar dan onder naam van een nieuw concept: ThePhoneLab. 

ThePhoneLab is in maart 2015 gestart op de marnixstraat met het repareren van Smartphones en Tablets in het centrum van Amsterdam op de Marnixstraat. Op dat moment waren er weinig aanbieders die een open en eerlijke werkwijze hanteerden. Bovendien waren deze partijen vaak erg duur en schommelden de prijzen. Ten slotte kreeg je vaak een onverwacht hoge rekening en was de kwaliteit van de reparatie ook erg matig. Schroefjes ontbraken, onderdelen lieten los en nog tal van andere onprofessionele werkwijzen. Dit kon vele malen beter.

Met deze visie is ThePhoneLab de markt aan het veroveren: "Open, eerlijk en topkwaliteit, tegen een scherpe prijs". Onze prijzen houden wij zo laag mogelijk en alle onderdelen zijn origineel of van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast laten wij klanten altijd eerlijk weten wat er aan de hand is, wordt er alleen vervangen wat afgesproken is en geven wij 3 maanden garantie op de reparatie.

ThePhoneLab is inmiddels uitgegroeid tot 5 filialen in Amsterdam en is van plan er nog tientallen te openen de komende jaren. Het is de simpelheid die het juist zo succesvol maakt: Snel, betaalbaar & originele onderdelen. Dit allen levert ThePhoneLab ook nog samen met een perfecte service verlening. Zo scoren zij gemiddeld een 9,5 op basis van ruim 1000 gecontroleerde reviews op thefeedbackcompany.