ThePhoneLab opent webshop voor refurbished iPhones

Reparatieketen ThePhoneLab lanceerde afgelopen week hun nieuwste winkel: thephonelab.shop. Naast telefoonaccessoires koop je hier volgens de eigenaren de beste refurbished telefoons. Ondanks dat de stap naar een webshop gewaagd is (concurrenten Leapp en Swoop gingen recent failliet), zien de eigenaren de toekomst rooskleurig in. Wij vroegen initiatiefnemer en mede-eigenaar Danny ten Nijenhuis naar hun nieuwe webwinkel.

 

Dit keer geen fysieke winkel, maar een webshop. Vanwaar deze stap?

 

Ten eerste past het concept van refurbished smartphones goed binnen onze filosofie: het is beter om je kapotte smartphone een nieuw leven in te blazen dan elk jaar een nieuwe te kopen.

Daarnaast zagen we het afgelopen jaar in onze fysieke winkels dat de vraag naar refurbished telefoons steeg. Om heel Nederland van deze dienst te laten profiteren, was het voor ons een logische stap om online uit te breiden. Toch hebben we hier even mee gewacht, omdat wij met zekerheid willen kunnen zeggen dat onze refurbished smartphones van de best mogelijke kwaliteit zijn. Er bestaat veel kwaliteitsverschil tussen refurbished aanbieders, dus we willen zeker van onze zaak zijn en onze klanten alleen het beste bieden.

 

Twee van de grootste aanbieders (Swoop en Leapp, red.) zijn recent failliet verklaard. Waarom gaat dat niet bij jullie gebeuren?

Wij zijn van oorsprong een reparatiebedrijf en dit is en blijft ook onze core business. Wat je zag bij zowel Leapp als Swoop is dat zij te snel gegroeid zijn. De marges zijn klein op refurbished toestellen, daarom dient er heel veel omgezet te worden om een lucratieve business te hebben.

Wij verkopen de refurbished telefoons naast onze core business. Voor ons is de combinatie van het repareren en verkopen van telefoons een bezigheid die elkaar aanvult. Iemand die langskomt voor een reparatie komt wellicht de volgende keer om een telefoon te kopen en vice versa. Je creëert als het ware een kruisbestuiving.

 

En wat onderscheid jullie van de concurrenten? 

Wij zijn reparateurs die jou een iPhone verkopen, wij weten als geen ander hoe een telefoon werkt en kunnen dan ook als geen ander kwaliteit garanderen en waarborgen. Het allerbelangrijkste is dat wanneer er iets mis is met je telefoon, je direct langs kunt komen in een van onze 5 winkels. We repareren je telefoon dan binnen 30 minuten of –indien reparatie niet mogelijk is- ruilen we het toestel gratis om.

Daarnaast zie je veel bedrijven die refurbished telefoons verkopen in verschillende “grades”, wat eigenlijk staat gradaties. Je hebt dan A++, dat staat voor zo goed als nieuwe telefoons en grades als B, waar je duidelijk gebruikssporen op terugziet. Wij verkopen daarentegen alleen telefoons die ogen als nieuw en volledig gecontroleerd door onze specialisten. Hooguit een minuscuul krasje of deukje, meer niet.

Tot slot kan je altijd bij ons terecht met al je telefoon gerelateerde vragen, hebben we een uitgebreid assortiment aan accessoires (ook online!) en staan we altijd voor onze klanten klaar.

Ga naar www.thephonelab.shop en ontdek zelf hoe je binnen enkele klikken een refurbished iPhone bestelt.

ThePhoneLab is in 2015 opgericht door Boris Blijham. In zijn studententijd repareerden hij al iPhones onder de naam IDABO. Vanuit zijn studentenkamer sleutelde hij er flink wat iPhones er doorheen. Tijdens zijn master Entrepreneurship Joint-Degree van de VU/UVA kwam hij op het idee de reparatietak van IDABO fulltime door te gaan zetten maar dan onder naam van een nieuw concept: ThePhoneLab. 

ThePhoneLab is in maart 2015 gestart op de marnixstraat met het repareren van Smartphones en Tablets in het centrum van Amsterdam op de Marnixstraat. Op dat moment waren er weinig aanbieders die een open en eerlijke werkwijze hanteerden. Bovendien waren deze partijen vaak erg duur en schommelden de prijzen. Ten slotte kreeg je vaak een onverwacht hoge rekening en was de kwaliteit van de reparatie ook erg matig. Schroefjes ontbraken, onderdelen lieten los en nog tal van andere onprofessionele werkwijzen. Dit kon vele malen beter.

Met deze visie is ThePhoneLab de markt aan het veroveren: "Open, eerlijk en topkwaliteit, tegen een scherpe prijs". Onze prijzen houden wij zo laag mogelijk en alle onderdelen zijn origineel of van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast laten wij klanten altijd eerlijk weten wat er aan de hand is, wordt er alleen vervangen wat afgesproken is en geven wij 3 maanden garantie op de reparatie.

ThePhoneLab is inmiddels uitgegroeid tot 5 filialen in Amsterdam en is van plan er nog tientallen te openen de komende jaren. Het is de simpelheid die het juist zo succesvol maakt: Snel, betaalbaar & originele onderdelen. Dit allen levert ThePhoneLab ook nog samen met een perfecte service verlening. Zo scoren zij gemiddeld een 9,5 op basis van ruim 1000 gecontroleerde reviews op thefeedbackcompany.