Thuiswerken tijdens corona

Thuiswerken tijdens corona

Sinds corona zijn bedrijven massaal thuis gaan werken door het advies van het RIVM. Echter zitten veel bedrijven nog steeds veel thuis, terwijl sommige bedrijven langzaam een aantal mensen naar kantoor laten gaan. Thuiswerken heeft zo zijn voor- en nadelen. Waarschijnlijk moest iedereen in het begin heel erg wennen. Je werknemers zaten of helemaal alleen thuis, of samen thuiswerken met hun partner of ze waren ineens alles tegelijk: ouder, docent, partner en werknemer. Maar hoe is het thuiswerken voor bedrijven? Wij vertellen er meer over.

Voordelen van thuiswerken
Inmiddels wordt er al een lange periode thuisgewerkt en begint dit het nieuwe normaal te worden. Alle collega’s en koffiemomenten worden wel gemist, maar over het algemeen zijn veel werknemers inmiddels gewend en vinden ze het eigenlijk ook nog wel fijn. Je hebt namelijk geen reistijd en meer vrijheid om de tijd zelf in te delen. Daarnaast blijkt dat werknemers zich thuis beter kunnen concentreren, mits er natuurlijk geen kinderen thuis zijn. Veel mensen willen dus na de corona graag de mogelijkheid hebben om thuis te werken wanneer zij dat willen.

Thuiswerken is het nieuwe normaal
Veel organisaties zullen na de corona vasthouden aan het thuiswerken. Er wordt bijvoorbeeld beter nagedacht over de aanwezigheid op kantoor en er zullen meer flexplekken ontstaan. Als niet iedere werknemer fulltime op kantoor is, zul je ook niet snel het kantoor uitgroeien, omdat er altijd nog werknemers thuis zullen werken. Het is dus niet meer zo vanzelfsprekend om vijf dagen per week aanwezig te zijn op kantoor omdat er is gebleken dat het prima kan als er collega’s thuiswerken. Alles is inmiddels ingesteld en iedereen weet precies hoe hier mee omgegaan moet worden.

Een goed bureau om thuis te werken
Staan er bijvoorbeeld meetings of brainstormsessies ingepland? Dan is het een goede redenen om naar kantoor te komen. Is dit niet het geval? Dan kan er prima thuisgewerkt worden. Zorg ervoor dat alle werknemers voldoende goede kantoorartikelen in huis hebben en dat het bureau op de goede hoogte is ingesteld. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat werknemers nu rugklachten krijgen door het thuiswerken. Het is even investeren maar uiteindelijk haal je er meer uit.  Benieuwd naar goede home-office artikelen? Zoek een goede site en bestel dit online!