Tweede Kamer stemt vrijwel unaniem voor betere betaaltermijnen voor ondernemers.

Vandaag heeft ONL een concreet resultaat geboekt voor ondernemers. De Tweede Kamer heeft vrijwel unaniem ingestemd met de initiatiefwet van Agnes Mulder (CDA) en Mei Li Vos (PvdA) om extreem lange betaaltermijnen tegen te gaan. Alle grote politieke partijen stemden voor het wetsvoorstel. Deze wet is op initiatief van ONL tot stand gekomen.

Persbericht ONL voor Ondernemers: Tweede Kamer stemt unaniem voor betere betaaltermijnen voor ondernemers. 
Vandaag heeft ONL een concreet resultaat geboekt voor ondernemers. De Tweede Kamer heeft vrijwel unaniem ingestemd met de initiatiefwet van Agnes Mulder (CDA) en Mei Li Vos (PvdA) om extreem lange betaaltermijnen tegen te gaan. Alle grote politieke partijen stemden voor het wetsvoorstel. Deze wet is op initiatief van ONL tot stand gekomen. Het is eindelijk gelukt om op dit taaie onderwerp voor ondernemers daadwerkelijk iets te veranderen. Er wordt al 20 jaar gediscussieerd, maar vandaag is een mijlpaal bereikt. De verwachting is dat de betaaltermijnen tussen bedrijven onderling korter worden. Dit is goed voor de economie en leidt tot gezondere handelsrelaties.

De Tweede Kamer stemde vanmiddag in met het dichten van een sluiproute in de huidige wet. Door een uitzonderingsbepaling konden grote bedrijven betaaltermijnen afdwingen die konden oplopen tot wel 120 dagen. Het is in Nederland echter normaal om binnen 30 dagen een factuur te voldoen. De nieuwe wet versterkt de juridische positie van leveranciers. Zij staan sterker bij onderhandelingen omdat zij weten dat hun afnemer een betaaltermijn niet meer eindeloos kan oprekken.

Zodra ook de Eerste Kamer haar goedkeuring aan de wet geeft, kan de wet in werking treden op 1 juli 2017.

ONL is een organisatie die luistert, meningen verzamelt, problemen waar ondernemers tegenaan lopen benoemt en vooral aanpakt. Of het nu gaat om het woud aan regelgeving, het gebrek aan technisch geschoold personeel, gebrek aan kredietverstrekking, ingewikkelde aanbestedingsprocedures enz. enz. Niet doorschuiven maar aanpakken.

ONL voor Ondernemers is volledig transparant en stelt de resultaten voorop. Iedere ondernemer heeft direct inspraak. Ondernemers bepalen de richting!

DNOB
Vanaf het begin zijn we op zoek gegaan naar concrete oplossingen voor de problemen waar ondernemers mee te kampen hebben. Belangrijkste issue was en is financiering. Daarom hebben we samen met Credion de DNOB opgericht zodat we hands-on financieringen ontsluiten en arrangeren. 

JongONL
Het JongONL platform zal bestaan uit een grote groep jonge ondernemers die op dit moment de uitdagers zijn van de status quo in Nederland. Jonge ondernemers die groots denken, zichzelf continu willen ontwikkelen en streven naar maatschappelijke impact.