Is uw bedrijf faillissementsproof? Weet u zeker dat de curator niet aan uw privévermogen kan komen?

Het zijn bizarre tijden en volkomen onvoorspelbaar. Bijna surrealistisch. Ondernemers met een florerend bedrijf (BV en eventueel Holding) komen plotseling, van de ene op de andere dag, in de financiële problemen.

Hoe gek kan het zijn! Maar gek of niet gek, u zult wel moeten nadenken over het voortbestaan van uw bedrijf. U zult zelfs serieus rekening moeten houden met een faillissement. En over failliet gaan heeft u nog nooit hoeven na te denken. Failliet gaan was tot voor kort waarschijnlijk volstrekt ondenkbaar.

Maar ondernemen is ook vooruitzien. Het is tijd om te onderzoeken of uw bedrijf faillissementsproof is. Want dat wordt wellicht uw volgende uitdaging.

Wij zien uit onze praktijk dat een ondernemer alles in het werk zal stellen om zijn bedrijf voort te zetten. Door de emotionele betrokkenheid met het vak en vanwege medewerkers en klanten zal de ondernemer -bij een naderend faillissement- zichzelf achterstellen met heel zijn vermogen. Wachtend op die betere tijd, die ene order, of die ene betaling . . . . . . Maar wie beschermt de ondernemer tegen het lot dat hij tegemoet gaat? Wie beschermt de ondernemer tegen een financieel fiasco? Zojuist had ik het over een uitdaging. Die komt er nu aan.

Wij hebben als insolventiejuristen meer dan 25 jaar ervaring. Ruim 1500 MKB ondernemers hebben we bijgestaan met een doorstart. We hebben rare dingen gezien en meegemaakt, problemen met curatoren behoren tot de meest extreme als het gaat over een moeilijke afwikkeling van een faillissement met grote persoonlijke gevolgen voor de ondernemer. We zien dan niet alleen de werkmaatschappij failliet gaan, maar ook de Holding en vaak ook nog de ondernemer persoonlijk. De ondernemer dacht dat alles veilig was en dat hij bij een faillissement nooit persoonlijk aangesproken zou kunnen worden. Dat had de accountant immers beloofd. Dat is wel een klein beetje naïef, de accountant is geen insolventieadviseur, terwijl wij als insolventieadviseurs precies weten waar het bij een faillissement fout kan gaan voor de ondernemer in privé.

QiViQ Juristen heeft een uniek concept ontwikkelt om de belangen van uw bedrijf te beschermen maar ook uw persoonlijke belangen veilig te stellen. Omdat we al 25 jaar een insolventiepraktijk uitoefenen weten we precies waar de curator zich op zal richten ingeval van een faillissement. Om een lang verhaal kort te maken, wij maken uw bedrijf faillissementsproof en zorgen onder andere voor:

- Uitsluiting van bestuurders aansprakelijkheid

- Uitbreiden van de verrekeningsbevoegdheid van rekening courant holding werkmaatschappij of tussen de werkmaatschappij en privé

- We neutraliseren van aansprakelijkheden die ontstaan uit fiscale de fiscale eenheid OB en VPB

- Er komen overeenkomsten en pandaktes en de registratie daarvan gebeurt bij de notaris of belastingdienst

Wij maken uw Holding, werkmaatschappijen en losse BV faillissementsproof. Een curator kan nimmer bij uw persoonlijke bezittingen komen. Wilt u weten hoe dat in zijn werk gaat.

Vraag nu de uitgebreide informatie aan:

https://www.qiviq.nl/faillissementsproof/