Veranderen met opgestroopte mouwen: levenslessen van een ondernemer

Franchiseondernemer Bas Pronk schrijft een boek over zijn reis naar het zelfstandig ondernemerschap.

Bas Pronk liep vijftien jaar rond in de voetbalwereld, waar hij ooit als ambitieus journalist zijn entree maakte, en waar Feyenoord zijn basis werd. Prachtopdrachten lieten hem steeds meer onberoerd en hij voelde steeds meer onbehagen bij zijn droombaan. Zijn ommezwaai volgde na een overrompelende ontmoeting met een visionair en de afscheidswoorden van zijn ongeneeslijk zieke vader. Pronk zei zijn veilige medialoopbaan vaarwel en koos ervoor om een eigen fitness studio te beginnen binnen de opkomende franchiseformule fit20. Met humor en zelfinzicht beschrijft hij in Verander de impact van deze keuze op hemzelf en op zijn vrouw, en de verandering die hij doormaakt op weg naar buitengewoon geluk en succes. Hij neemt de lezer mee op de bumpy ride van zijn nieuwe levenspad. De dilemma’s waar hij mee te maken krijgt en de lessen die hij tegen wil en dank leert, zijn kenmerkend voor ieder veranderingsproces. Niet uniek voor Bas Pronk, maar uniek menselijk. Veranderen met opgestroopte mouwen.

Bas Pronk is één van de succesvolste franchiseondernemers en een rolmodel binnen de snelgroeiende Nederlandse franchiseformule fit20, die na nationaal succes inmiddels de wereld verovert. Verander is het tweede boek van Pronk, na eerder Obsessie (2015).

Verschijnt februari 2019 bij Uitgeverij Brandt * € 20,- * ISBN 9789492037954 * 233 blz. * 144 x 215 mm * paperback.

Persverzoeken: Walter Vendel (CEO fit20 Group), email: walter@fit20.nl, tel: 06 5117 0164

 

Fit in 20 minuten per week!

fit20 is een innovatieve en unieke fitness franchise methode. Doorgaans wordt fitness gezien als iets waar we ons toch op zijn minst een paar uur per week voor in het zweet moeten werken. fit20 laat zien dat dit ook anders kan. Bij fit20 train je namelijk maar 20 minuten per week. Je transpireert niet of nauwelijks omdat je in een koele ruimte traint. Omkleden is daarom niet nodig. Je hoeft geen cardio te doen. En je hebt snel en frequent ongelooflijk goed resultaat.

Iedereen die één fit20 oefening doet voelt meteen dat het wat met je doet. Het is intensief...bij fit20 werk je 20 minuten op de top van je kunnen. Om dat veilig te doen, train je één-op-één met personal trainer en op top apparatuur. Je hoeft zelf niets in te stellen of te bepalen welke oefening je doet. Je hoeft je alleen maar te concentreren op de oefening en je inspanning. Daarom vind je bij fit20 geen muziek of andere afleiding, maar een rustige, mooie en prettige ruimte waar met focus wordt getraind.

De fit20 methode is verankerd in onderzoek, praktijkervaring en gevalideerd door resultaat. Het uitgangspunt van fit20 is dat spieren voldoende prikkel nodig hebben om sterker te worden. Daar is een uitgekiend aantal herhalingen voor nodig, een goede techniek en voldoende weerstand. Het gewicht waarmee je traint is hierdoor zwaarder en er zijn een stuk minder de herhalingen. De fit20 training is intensiever dan je gewend bent maar de duur is een veel korter. De personal trainer zorgt dat je de oefeningen goed uitvoert en helpt je door de lastige trainingsmomenten heen. De vast afspraak werkt als een positieve stok achter de deur.

Na de sterke trainingsprikkel worden je spieren en je hele lichaam tijdens de rustperiode sterker. De optimale frequentie van deze stevige trainingsprikkel en herstel is één keer per week trainen, en de rest van de week rust. Zo wordt 20 minuten trainen per week eigenlijk heel gewoon. Dat geeft tijd, ruimte en energie om aan je werk, gezin of plezier te besteden!

Ervaar fit20 zelf en maak een afspraak voor een gratis kennismakingstraining. Op www.fit20.nl vind je meer informatie en lees je authentieke klantverhalen.

fit20 biedt ook bedrijfsfitnessoplossingen voor fit en energiek personeel! Meer weten? www.fit20atwork.nl