Verhuur van laptops en computers voor thuiswerk gaat door het dak

“De volumes waarin we computers verhuren zijn een veelvoud hoger dan normaal. De vraag naar apparatuur voor thuiswerken is buitenzinnig”, vertelt directeur Leon Timmermans van FlexIT. Hij is een van de grootste in- en verkoper van IT-hardware in Europa.

Flex IT koopt nieuwe en tweedehands computers, telefoons en andere IT-apparatuur in bulk op. Ook koopt hij producten bij fabrikanten die op het punt staan nieuwe generaties hardware uit te brengen. Die willen de ‘oude’ kwijt. FlexIT poetst alles op tot nieuw bruikbaar in Nederland en Polen en verkoopt en verhuurt het dan weer.

Door het coronavirus moet een groot deel van Europese werknemers verplicht thuiswerken, maar daar zijn werkgevers niet altijd goed op voorbereid. “Na Italië kwam Spanje en werd de vraag buitenzinnig. Nu komen Duitsland en Engeland op gang. Nederland is al wat verder met voororganiseren”, dus wat beter uitgerust voor werken op afstand.

“De vraag is groter dan wat we kunnen aanbieden. Een van de resellers, dat is ons verkoopkanaal, vroeg vorige week om 22.000 laptops en een ander om drieduizend telefoons. Bij refurbished kunnen we er tweeduizend per dag aan als we alles aanzetten.”

En afwijken van zijn gangbare processen wil de ondernemer niet, want circulair moet centraal blijven staan. Dat is de filosofie die ten grondslag ligt aan het bedrijf. “Tegen resellers zeg ik ook dat dit het moment is om door te pakken op circulair en de werkgevers en werknemers te helpen.”

“We doen veel in de eventindustrie en werden hard getroffen vanwege annuleringen. Toen hebben we ingezet op thuiswerken en zijn we campagnes gaan draaien via Google en social media.”

FlexIT is mogelijk de grootste voorraadhoudende onderneming met IT-apparatuur. Fabrieken en retailers zijn er immers niet bij gebaat grote voorraden aan te houden. FlexIT wel. Zij doen zaken in laptop huren, computers huren en Macbook huren