Verkrijg in 5 stappen financiering voor uw bedrijf

Vanwege de strenge eisen, zoals het hebben van een goede cashflow, jaarcijfers en een goed businessplan, is het verkrijgen van een lening bij de bank voor kleinere bedrijven vaak erg lastig. Toch is een lening of alternatieve vorm van financiering voor veel bedrijven wenselijk en soms ook hard nodig om een bedrijf op te starten, te laten groeien of om de dagelijkse kosten, zoals lonen en inventaris, te dekken. Een goede voorbereiding is het halve werk! Omdat het vinden, aanmelden en het verkrijgen van een goedkeuring voor een kleinere bedrijfslening een uitdaging is kunt u maar beter goed voorbereid zijn. Wij geven vijf stappen om de juiste financieringsvorm te kiezen en te krijgen.

 • 1. Waarom heeft u het geld nodig?
 • Op het moment dat u op zoek gaat naar financiering dan gaat u deze vraag te horen krijgen en hoogstwaarschijnlijk komt uw antwoord overeen met een van de volgende:

  • Om een bedrijf te starten
  • Om de dagelijkse kosten te managen
  • Om uw bedrijf te laten groeien
 • 2. Bepaal welke vorm van financiering geschikt is voor uw bedrijf
 • De reden waarom u op zoek bent naar financiering bepaald welke vorm van financiering geschikt is voor uw bedrijf.

  Op het moment dat u een bedrijf start is het vrijwel onmogelijk om een lening bij de bank krijgen in het eerste jaar van het bestaan. In het eerste bestaansjaar van een onderneming zijn er namelijk nog niet voldoende cijfers bekend waarop een lening kan worden afgegeven. Hierdoor bent u afhankelijk van zakelijke creditkaarten, leningen van vrienden of familie (business angels), crowdfunding, eigen vermogen, een micro lening bij een onafhankelijke geldverstrekker of u kunt gebruik maken van factoring.

  Om de dagelijkse kosten te dekken. Of om groeimogelijkheden voor uw bedrijf te realiseren kunt u het beste uit een van de volgende financieringsvormen kiezen:

  • Een banklening

  Geeft beschikking over een geldbedrag welke u besteedt aan de standaardkosten, zoals benodigdheden voor de inventaris of om te investeren in bijvoorbeeld apparatuur.

  • Rekening Courant

  Een betaalrekening met een kredietfaciliteit, waardoor u met uw zakelijke rekening in de min mag staan.

  • Factoring

  Factoring maatschappijen betalen onbetaalde facturen op voorhand aan u uit.

 • 3. Bekijk of u de benodigdheden heeft om in aanmerking te komen voor de financieringsvorm
 • Iedere financieringsvorm hanteert zijn eigen voorwaarden. Bepaal op voorhand of u in huis heeft wat nodig is om in aanmerking te komen voor de financieringsvorm van uw keuze. Bijvoorbeeld bij het gebruik van factoring wordt er gevraagd naar informatie over uw opdrachtgever. Het is handig om deze informatie bij de hand te houden. Denk hierbij aan adresgegevens en bijvoorbeeld het KVK-nummer.

 • 4. Vind de beste partij voor uw bedrijf
 • Als u een vorm van financiering heeft gevonden die het beste bij u past dan is het tijd om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bekijk hierbij de verschillende voorwaarden en bijkomende kosten.

  Een tip om te helpen bij het selecteren van een partij is om eens telefonisch contact met ze op te nemen. Dit helpt u om een beeld te vormen van de organisatie.

 • 5. Zet uw documenten startklaar en meld u aan.
 • Zodra u weet of u in aanmerking komt voor de financieringsvorm naar keuze is het van belang dat u alle documenten startklaar zet. Op deze manier doorloopt u de aanmelding zo snel mogelijk. Het is handig om direct de aanmelding bij twee of drie partijen in te voeren, zodat u weet bij welke partijen u in aanmerking komt. Als blijkt dat u bij meerdere partijen in aanmerking komt dan heeft in ieder geval vergelijkingsmateriaal. 

  “Niemand vindt het leuk om op de betaaltermijn te wachten, daarom betalen wij facturen direct uit.”

  Wij geloven dat geen enkele ondernemer graag wacht op de betaaltermijn van klanten. Wij werken er dagelijks daarom hard aan om u het ondernemen gemakkelijker te maken en betalen facturen binnen 3 werkdagen uit. Naast het feit dat we facturen direct uitbetalen nemen we  daarbij het debiteurenbeheer en het faillissementsrisico over. Dat is pas zorgeloos ondernemen!

  Wij zijn een bedrijf waar we persoonlijk contact en transparantie belangrijk vinden. Met vragen kunt u terecht bij uw contactpersoon en toegang tot uw persoonlijke portal biedt 24/7 inzicht in al uw facturen en de bijbehorende status. Wij maken factoring op afroep beschikbaar en zorgen ervoor dat u enkel kosten hebt op het moment dat u daadwerkelijk gebruikt maakt van onze dienstverlening.

  O2 Factoring: zuurstof voor het MKB!