Vertrouwen Bitcoin in de lift na financiële crisis

Na een sterke afname in zowel de koers als in het vertrouwen in cryptocurrency Bitcoin (BTC) lijkt het vertrouwen zich langzaamaan te herstellen. Sinds maart van dit jaar werd de hand stevig op de knip gehouden door investeerders, waarbij de koersen op wereldwijde beursen in vrije val raakten. Cryptocurrency-platform Cryptokopen.nl constateert echter een stevige toename in de handelsvolumes en blikt terug op de afgelopen maanden.

Alles klapte onderuit alsof het niets was”
Volatiliteit is natuurlijk geen onbekend begrip binnen de cryptocurrency-industrie. Schoolvoorbeeld en trendsetter Bitcoin liet in het verleden al winsten van maar liefst 3000% aantekenen. Toch leek de coin eind 2019 in een aanzienlijk stabieler vaarwater terecht te komen, voordat de wereldwijde pandemie roet in het eten gooit. Eigenaar van Cryptokopen.nl Thanh Lanh Tran blikt terug op de situatie binnen de industrie: 

“Er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Bitcoin vestigde zich prominent rondom de grens van de 9.000 dollar en leek daarmee in rustig vaarwater te zitten. Uit het niets verscheen de pandemie en liet de AEX-index zware verliezen zien. Op hetzelfde moment ging de Bitcoin koers volledig onderuit. Op 12 maart kelderde de koers in één dag tijd van $7963 naar $4434, een daling van bijna 45%. Alles klapte onderuit alsof het niets was.”

Bitcoin herstellende van zware klap
Inmiddels lijken de cijfers van Bitcoin zich langzaamaan te herstellen en ook het vertrouwen in Bitcoin neemt zienderogen toe, ziet ook Tran. Niet geheel verrassend wijzen de cijfers uit dat er een stevige correctie zichtbaar is en dat het handelsvolume ook stevig is toegenomen.

Toch blijft het volgens Tran nog oppassen geblazen en hij adviseert investeerders dan ook om strategisch te werk te gaan en de Bitcoin koers zelf goed in de gaten te houden.

Crisis biedt kansen voor nieuwe investeerders
Een populaire uitspraak binnen de handelsmarkt is “wees gretig wanneer andere mensen bang zijn en wees bang wanneer andere mensen gretig zijn...” van Warren Buffett. Volgens Tran is dat bij uitstek van toepassing op de huidige situatie van Bitcoin. De onrust is nog altijd voelbaar op de markt en dat biedt kansen voor nieuwe investeerders. 

“In het bijzonder wanneer zij weten te profiteren van de afwachtende houding van de markt, zouden zij wel eens kunnen profiteren wanneer het vertrouwen in Bitcoin volledig is hersteld na afloop van zowel de financiële crisis als de pandemie.”, aldus Tran.

De kunst blijft om zelf de marktontwikkelingen nauwkeurig in de gaten te houden en hier op het juiste moment op in te spelen om zo het rendement te maximaliseren.

Zum.nl is een fashion webshop. Wij richten ons vooral op op-maat-gemaakte producten. Wij zijn vooral gericht op jurken,babykleding,rokken,haarbandjes, haarknotjes, sieraden, decoraties, kussens en mondkapjes.