Videobellen anno 2019

Het is al een aantal jaren mogelijk, maar videobellen is relevanter dan ooit. Het wordt bedrijven steeds gemakkelijker gemaakt om altijd en overal bereikbaar te zijn. Mensen staan continue in contact met elkaar en het maakt tegenwoordig niet meer uit waar je werkt, want je bent altijd en overal bereikbaar. De Nederlandse Provider levert al jaren VoIP telefonie en legt uit hoe het werkt!

Voor wie is het?

Hosted VoIP is een service die niet alleen videobellen, maar ook normaal bellen, chatten, groepsgesprekken en het delen van schermen mogelijk maakt. Dit is allemaal mogelijk zonder vaste fysieke telefooncentrale en voor elk bedrijf. Doordat het via internet werkt, is het mogelijk de VoIP omgeving op verschillende apparaten te installeren: op je mobiel, laptop of softphone. Deze service is dus ideaal voor elke ondernemer en elk bedrijf. 

Hoe werkt het?

Hosted VoIP is een service die geleverd wordt via een internetverbinding. Er wordt in een datacentrum een telefooncentrale gecreëerd voor jouw bedrijf. Deze wordt door middel van een internetverbinding verbonden met jouw kantoor en alle bijbehorende toestellen. De verbinding wordt niet alleen gemaakt met het kantoor als locatie, maar ook met alle laptops en losse telefoontoestellen van al je medewerkers. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om vanuit elke locatie verbinding te maken en maak je thuiswerken een stuk makkelijker voor je personeel.

Hoewel je telefooncentrale connectie maakt met het wereldwijde publieke telefonienetwerk, wordt de centrale optimaal beveiligd. Alle data wordt enkel opgeslagen op Nederlandse servers, omdat de veiligheid te garanderen. Ondanks het gebruik van Nederlandse servers, kun je ook overal in het buitenland videobellen, chatten of conference calls uitvoeren. Je hebt hier uiteraard wel wifi voor nodig, maar zodra je inlogt op het netwerk, heb je altijd bereik. Dit is uiteraard veel goedkoper dan wanneer je via de normale telefoonlijn in het buitenland zou bellen.

Wat is er nieuw?

Bellen via een online server is uiteraard niets nieuws meer, maar de integratie gaat verder dan dat. Door een vast-mobiel-integratie kun je bijvoorbeeld alle voordelen ook gebruiken op je mobiel. Zo zou je, zolang je een internetverbinding hebt, altijd kunnen bellen via het internet. Daarnaast wordt het doorverbinden vanaf een bedrijfstelefoon naar mobiel gemakkelijk gemaakt, kun je eenvoudig je voicemail instellen.

Een ander nieuw voordeel is, is dat je op één simkaart en één telefoon meerdere telefoonnummers kan gebruiken. Zo is een aparte werktelefoon én een telefoon voor privégebruik eigenlijk niet langer nodig. Je schakelt eenvoudig tussen de verschillende telefoonnummers en je blijft altijd bereikbaar vanaf één apparaat!

Tot slot wordt het videobellen steeds makkelijker en wordt de kwaliteit steeds hoger. Er wordt continu geïnnoveerd op het gebied van internetverbinding en beeldkwaliteit. Daarnaast worden de functionaliteiten voor alle apparaten steeds meer uitgebreid en kun je waar je ook wilt bestanden delen en bellen met je collega’s, partners en klanten!