Wat is het duurzame mobiliteitsplan?

Duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering zijn belangrijke thema’s in de huidige tijd. Om klimaatdoelen te halen zet de Nederlandse overheid dan ook vol in op het verduurzamen van verkeer en vervoer. Dit moet onder andere gebeuren door in plaats van fossiele brandstoffen gebruik te maken van elektrische voertuigen. Je ziet dan ook steeds meer elektrische auto’s en bussen in ons land.

Om duurzame mobiliteit verder te stimuleren heeft de overheid in 2018 het Fietsplan 2020 ingesteld. Dit plan maakt het vanaf 1 januari 2020 een stuk aantrekkelijker om de fiets te pakken naar het werk in plaats van de auto. Door het fiscaal aantrekkelijker te maken een zakelijke fietslease aan te bieden, worden forensen geprikkeld om de auto in te ruilen voor de fiets. Een goede manier om dit concreet te maken is door gebruik te maken van het duurzame mobiliteitsplan van BikeProject.

Het duurzame mobiliteitsplan

Het duurzame mobiliteitsplan van BikeProject is, zoals de naam al verklapt, bedoeld om het verkeer van en naar een bedrijf duurzamer te maken. Het is een geautomatiseerd plan dat het makkelijk maakt om fietsen van de zaak aan te bieden volgens de wensen van jouw bedrijf. Je kiest het soort fietslease en vervolgens regelt BikeProject de rest. Via BikeProject kun je elektrische fietsen, speed pedelecs en normale fietsen van hoge kwaliteit leasen tegen scherpe prijzen.

Deze fietsen worden standaard aangeboden op de Full Operational Lease voorwaarden die je misschien van de leaseauto kunt kennen. Dit houdt in dat BikeProject standaard pechhulp biedt en een nieuwe fiets bij diefstal of schade. Op de website kun je zien welke dealers bij BikeProject zijn aangesloten. Je bent volledig vrij om een van deze dealers te kiezen. Ook vind je nog meer informatie over het duurzame mobiliteitsplan.

Fietslease voor werknemers

Fietslease voor werknemers is eigenlijk net zo aantrekkelijk als degene voor werkgevers. Het zijn zeker niet alleen de bedrijven die profiteren van de voordelen van Fietsplan 2020. Ook werknemers hebben baat bij de nieuwe regelgeving. Voor een laag vast bedrag per maand beschikken ze over een gloednieuwe fiets. In tegenstelling tot de afgelopen jaren hoeven werknemers ook niet zelf meer bij te houden hoe veel kilometer ze privé met de leasefiets rijden. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand.

Dit bedrag bestaat uit 7% bijtelling van de waarde van de fiets per jaar. Wanneer de fiets een waarde van €1750 heeft komt dit bij een gemiddelde belastingdruk neer op ongeveer €45 per jaar oftewel slechts €3,80 per maand.  Behalve dat het erg voordelig is, is fietsen natuurlijk ook gezond en fijn. Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen die naar hun werk fietsen minder stress ervaren en gezonder zijn.

Vraag een fiets van de zaak aan

Als dit voor jou als werknemer wel heel aantrekkelijk klinkt, kun je jouw werkgever tippen over de mogelijkheden van het duurzame mobiliteitsplan voor jullie bedrijf. Je kunt natuurlijk eens laten vallen dat het jou wel wat lijkt en vertellen over de (fiscale) voordelen. Via BikeProject.nl kun je ook heel eenvoudig een tip naar je werkgever sturen. BikeProject zal dan snel contact opnemen voor een kennismaking met informatie over de mogelijkheden. Met een beetje geluk rijden jij en je collega’s hierna binnen een paar weken rond op een mooie nieuwe (elektrische) fiets! 

Zakelijke teksten zijn mijn passie. Als journalist en tekstschrijver verdiep ik mij in zakelijke en economische onderwerpen met specialisatie in retail, e-commerce en fashion.