Wat zijn de beste zakelijke geschenken en waarom?

Wil je jouw zakelijke partners een geschenk geven om hem te bedanken voor bijvoorbeeld het gestelde vertrouwen in jouw bedrijf? Dan heb je hier tegenwoordig talloze mogelijkheden voor. Veel bedrijven kiezen voor een fles wijn of een andere lekkernij. Dit is wel een beetje afgezaagd. Wil je jouw zakenpartners eens op een andere manier bedanken? Dan zoek je mogelijk nog naar een geschikt zakelijk geschenk. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij lichten hieronder namelijk de beste zakelijke geschenken uit en vertellen jou direct waarom dit het beste zakelijke geschenk is.

Pennen
Eén van de beste zakelijke geschenken is een pen. Toch zien veel ondernemers dit als een afgezaagd relatiegeschenk. Dit is echter een misvatting. Een pen lijkt op het eerste oog misschien niet bijzonder nuttig, maar dat is hij wel degelijk. Allereerst gebruiken mensen heb om allerhande zaken mee op te schrijven. Daarnaast krijgt een pen in zijn leven meerdere eigenaars. Indien je jouw bedrijfsnaam op de pen laat drukken, betekent dit automatisch ook dat er meerdere personen met jouw bedrijf in aanraking komen. Je vergroot jouw naamsbekendheid met pennen en dat kan jouw alleen maar meer klanten opleveren in de toekomst.

Mok of een fles
Heb je al meerdere malen pennen als zakelijk geschenk gegeven? Dan is het goed denkbaar dat je wel eens iets anders wilt. Overweeg in dat geval eens voor geschenken te kiezen waaruit jouw relaties kunnen drinken, zoals een mok. Hier kun je ook de naam van jouw bedrijf zetten. Op deze manier wordt de drinker altijd aan jou herinnerd.

Wil je het zakelijke geschenk een persoonlijk tintje meegeven? Dan is een reismok een goede optie. Toch leert de ervaring dat mokken vaak op dezelfde plek gebruikt worden, bijvoorbeeld op kantoor. Ze worden niet vaak buiten het bedrijf gebruikt. Wil je een zakelijk relatiegeschenk cadeau doen dat ook buiten het bedrijf van pas komt? Kies dan voor een herbruikbare fles.

Gadgets
Onze samenleving is de afgelopen jaren verder en verder gedigitaliseerd. Hierdoor zijn er ook talloze gadgets ontwikkeld. Indien je eens iets innovatiefs wilt op het gebied van zakelijke geschenken, kun je overwegen om gadgets cadeau te doen. Voor wat betreft gadgets als relatiegeschenk heb je tegenwoordig talloze mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om speakers cadeau te doen aan jouw zakelijke relaties, maar een VR-bril behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kost je misschien wat meer dan mokken, flessen of pennen, maar je scoort er zeker punten mee bij jouw zakelijke relaties. Uiteraard kun je ook op dergelijke relatiegeschenken jouw bedrijfsnaam laten drukken. Op deze manier weten mensen direct van wie het afkomstig is.

Zakelijke teksten zijn mijn passie. Als journalist en tekstschrijver verdiep ik mij in zakelijke en economische onderwerpen met specialisatie in retail, e-commerce en fashion.