Way2Web en Hollister ontwikkelen mobiele app die stomadrager helpt de peristomale huid gezond te houden

De nieuwe mobiele app biedt stomapatiënten een innovatieve manier om de regie over hun kwaliteit van leven te versterken. Via de Apple App store, Google Play en via www.stomahuidcheck.nl is de gratis Stoma HuidCheck verkrijgbaar.

De Stoma HuidCheck maakt het eenvoudig om ten alle tijden en op afstand de conditie van de huid rondom de stoma (peristomale huid) te laten bekijken door een zorgprofessional. Hiertoe beantwoordt de gebruiker een aantal op de huid gerichte vragen en biedt de app de mogelijkheid om een foto van de huid rondom de stoma te versturen. Bij reden tot zorg wordt de stomadrager doorverwezen naar een objectieve stomaverpleegkundige voor advies en begeleiding. Op deze manier wil de Stoma HuidCheck bijdragen bij het vroegtijdig signaleren van huidklachten, erger voorkomen en zo helpen de peristomale huid gezond te houden.

Uit onderzoek* blijkt dat tot 75% van alle stomadragers met een huidprobleem rondom de stoma te maken krijgt. En slechts 1 op de 5 mensen** zoekt hiervoor hulp. Veel stomadragers denken namelijk dat deze huidproblemen er nou eenmaal bij horen, hierdoor kan een klein ongemak een echte aandoening worden. Dat heeft grote impact op de kwaliteit van leven van de bijna 40.000 stomapatiënten die Nederland telt.

Initiatiefnemer Hollister B.V. is een internationale producent van stomaverzorgingsmaterialen onder de merken Hollister en Dansac. Het bedrijf legt grote nadruk op het belang van een gezonde peristomale huid. Om hier een bijdrage aan te leveren is met Way2Web Software de mobiele app ontwikkeld. De nadruk ligt op betrouwbaarheid, gebruiksgemak en onafhankelijkheid. Ook gebruikers van andere merken stomaverzorgingsmaterialen kunnen de app volledig en vrijblijvend gebruiken.

De bijzonder eenvoudige bediening en het feit dat de app ook op oudere mobiele telefoons werkt, maakt de Stoma HuidCheck geschikt voor alle leeftijden stomadragers. En natuurlijk zijn alle patiëntgegevens streng beveiligd. Ontwikkelaar Way2Web is NEN 7510 gecertificeerd – dé norm voor beveiliging van informatie in de gezondheidszorg.

Met de lancering van de innovatieve Stoma HuidCheck hoopt Hollister zoveel mogelijk stomadragers bewust te maken van het belang van een gezonde peristomale huid en ze een praktische tool te geven om eventuele klachten snel op te sporen of liever nog te voorkomen. De app is beschikbaar in de Apple App store, Google Play en via www.stomahuidcheck.nl

*2016 PSC Prevalence – 1. Difficulties Experienced by the Ostomate After Hospital Discharge (v1.0) – p.1 76% patients reported PSC (p.1)
**Nybaek H, Bang KD, Norgaard LT, Karlsmark T, Jemec GB. Skin problems in ostomy patients: a case control study of risk factors. Acta Derm Venereol. 2009;89(1):64-67.

Over Way2Web
Way2Web Software uit Utrecht ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten door volop gebruik te maken van de kansen die digitalisering biedt. Wij noemen dit next level software. Bij Way2Web werken 34 specialisten in 4 ontwikkelteams. Het bedrijf is als een van de weinige uit haar branche ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

Over Hollister
Hollister is een onafhankelijke onderneming die medische hulpmiddelen en diensten ontwikkelt en levert voor zowel professionele zorgverleners als patiënten. Het bedrijf wil wereldwijd een verschil maken in het leven van mensen met producten voor intensieve, stoma- en continentiezorg, voorlichtingsmateriaal voor patiënten en opleidingsmateriaal voor professionals.

Way2Web Software ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten. Die het anders en beter willen doen dan de rest.
Wij noemen dat: next level software.

https://youtu.be/TEZPcGcUV2c