Winnaars bekend van Haagse Vernieuwers Challenge 2019

Op 15 januari werden de winnaars bekend gemaakt van de vijfde editie 'Haagse Vernieuwers Challenge'. Met de jaarlijkse 'Haagse Vernieuwers Challenge' daagt de gemeente Den Haag startups, studenten en creatieve geesten uit om met frisse en innovatieve ideeën te komen om mondiale problemen van deze tijd aan te pakken. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, humanitaire hulp, voedselinnovatie en duurzame energie.

Uit alle aanvragen werden eerder dit jaar negen genomineerden geselecteerd door een professionele selectiecommissie. De genomineerden kregen tijdens de finaledag de kans om hun idee te pitchen in aanwezigheid van honderden vertegenwoordigers van met name de overheid en het bedrijfsleven. De 'Haagse Vernieuwers Challenge' is onderverdeeld in drie categorieën: startup, pre-startup en studenten. Daarnaast was er een publieksprijs te vergeven. Naast het winnen van een geldbedrag zullen de winnaars hun plannen in de stad Den Haag gaan uitvoeren.

De winnaars zijn:

  • Startupprijs (€ 25.000): CricketONe - leverancier van voedselingrediënten, gespecialiseerd in het extraheren van eiwitten uit het meest duurzame materiaal – krekels.
  • Pre- startup prijs (€ 15.000) en Publieksprijs (€ 2.500): Wajenzi - een investeringsplatform dat expats die in Nederland wonen, verbindt met investeringsmogelijkheden in Afrika.
  • Studentenprijs (€ 10.000): Sustain-A-Blade - introduceert een hoogwaardig en recyclebaar unisex-scheermes van afvalhout en keramiek dat twee jaar lang scherp blijft.

Als internationale stad van vrede en recht ondersteunt en stimuleert de gemeente Den Haag startups en scale-ups die werken aan innovaties voor een betere wereld. 

Saskia Bruines (wethouder Kenniseconomie):
"Den Haag stimuleert jonge ondernemers die vernieuwend werken aan een betere wereld door ze een zo gunstig mogelijk vestigingsklimaat te bieden. Zo investeert de stad in mensen, plekken, experimenten en ideeën. Hiermee verbreedt Den Haag zijn economische basis. Wij zijn trots op deze jonge ondernemers."

Suzanne Wisse-Huiskes (jurylid en Executive Director van EUCLID Network):
“De Haagse Vernieuwers Challenge is een concreet voorbeeld van de manier waarop Den haag ambitieuze ondernemers een steun in de rug biedt met toegang tot kapitaal en kennis, zodat zij kunnen werken aan hun innovaties voor een betere wereld.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over ImpactCity Den Haag op www.impactcity.nl.

ImpactCity is a community for creative entrepreneurs, artists, hackers, makers, innovators working in The Hague. On this website we share your inspiring stories — Let’s connect!