Zo dring je het ziekteverzuim binnen je bedrijf terug

Ziekteverzuim is niet alleen vervelend, maar kost je als werkgever ook nog eens gemiddeld zo’n 250 euro per dag. Logisch dat je het ziekteverzuim natuurlijk zoveel mogelijk terug wilt dringen. Maar op welke manieren kun je dit nu het beste aanpakken? We geven je een aantal praktische tips.

1. Schakel hulp in van de arbodienst

De arbodienst geeft je de mogelijkheid tot extra ondersteuning op het gebied van veilig en gezond werken. Op deze manier kun je een goed arbo- en verzuimbeleid voeren, aan alle verplichtingen doen en daarnaast het verzuim zo snel mogelijk terugdringen.

2.  Blijf in contact

Blijf in contact met je medewerkers en houd een vinger aan de pols. Hoe sneller je weet dat een van je medewerkers uit dreigt te vallen, hoe sneller je hier iets aan kunt doen. Check regelmatig of je medewerkers nog lekker in hun vel zitten, of ze hun werk nog leuk vinden en of de werkdruk niet te hoog ligt. Op deze manier kun je op tijd bijsturen en mogelijke ziekte voorkomen.

3. Zorg voor een gezonde werkomgeving

Een gezonde en aangename werkomgeving kan ervoor zorgen dat er minder snel sprake is van ziekte of uitval door fysieke pijn. Denk bijvoorbeeld aan ergonomische werkplekken, voldoende frisse lucht, mogelijkheden om te bewegen en natuurlijk licht. Je kunt zelfs het menu van de kantine op zo’n manier inzetten dat medewerkers alle nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgen.

4. Zorg voor een fijne sfeer

Veel fysieke klachten ontstaan door emotionele problemen. Een werknemer die zichzelf ongemakkelijk voelt binnen het team en hierdoor stress ervaart, zal eerder ziek worden dan een medewerker die zichzelf lekker op zijn plek voelt. Zorg dus voor een fijne werksfeer, werk regelmatig aan teambuilding en zorg ervoor dat je altijd in contact blijft met je medewerkers

5. Blijf het monitoren

Blijf het ziekteverzuim goed in de gaten houden en bewaar een overzicht van medewerkers die uitvallen, de tijd waarvoor ze uitvallen en de oorzaak hiervan. Heeft iemand meerdere malen per jaar verzuim opgenomen in verband met de griep? Dan zou je het gesprek aan kunnen gaan om mogelijkheden te vinden om de weerstand wat te verbeteren. Vallen er regelmatig werknemers uit door slaaptekort of een te hoge werkdruk? Zorg dan dat het werk op een andere en indien mogelijk betere manier wordt verdeeld. Een goede monitoring kan problemen op tijd signaleren en sneller voor de juiste oplossingen zorgen.