willem_11277271

Willem
van
Roosmalen
Bedrijf:
Homerun

Website bedrijf:

Willem van Roosmalen (1985) wil de recruitmentwereld opschudden. Dit doet hij sinds 2014 met HR-platform Homerun, waarvan hij medeoprichter is. Het idee achter Homerun is dat bedrijven bij hun vacatures minder moeten focussen op competenties. Dus geen teksten meer over ‘dynamische salestijgers’. Waar het wel over moet gaan volgens Van Roosmalen is de werkcultuur: hoe gaat het er aan toe bij een bedrijf? Past een werknemer er goed tussen? Sollicitanten worden daarom ook meer persoonlijke zaken gesteld. Bijvoorbeeld: ‘Welke magazines lees je?’

Van Roosmalen komt uit het Brabantse dorpje Bergeijk en studeerde in Eindhoven en Utrecht. Hij volgde een opleiding Commerciële Economie aan de Fontys Hogeschool en deed Designmanagement aan de HKU. Enige tijd werkte hij bij corporates zoals Philips, maar hij kon er zijn draai niet goed vinden. De organisaties waren te groot en Van Roosmalen voelde zich er “een pionnetje”. “Je hebt weinig invloed en bent slechts een pionnetje”, zegt hij aan Sprout.

Het was voor Van Roosmalen dan ook al snel duidelijk dat hij als ondernemer iets moest doen. In 2008 begon hij met creatief contentplatform Fontanel. Toen dit bedrijf zich steeds meer ging richten op vacatures, besloot Van Roosmalen een extra onderneming in recruitment te beginnen. Sinds 2014 werkt hij samen met compagnon Thomas Moes en zijn team aan Homerun. Hun doel: bedrijven op recruitmentgebied wendbaar maken voor de toekomst.

lees meer
contact

Soortgelijke members

Gaby Siera

Beautiful Lives

Frans de Grebber

Frans de Grebber